Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Društvo

Rodoljub Šabić: Čije su "ničije kamere"?

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti ističe da su “neposrednom komunikacijom” već pribavljene informacije da MUP ne stoji iza postavljanja kamera, te da je postupak nadzora prema ministarstvu pokrenut “praktično samo radi pribavljanja formalne potvrde navedene činjenice”
Datum: 27/12/2017

Rodoljub Šabić: Čije su "ničije kamere"?

Foto Nedeljnik

U toku je postupak nadzora u MUP i gradskoj upravi Beograda zbog postavljanja više desetina kamera čiji korisnik je nepoznat, navodi Rodoljub Šabić.

“Mala medijska gužva oko ‘ničijih’ kamera u Beogradu uskoro će dobiti odgovor na pitanje - čije su? Ali to ne znači da neće biti potrebni odgovori na još niz pitanja”, naveo je Šabić na Tviteru.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti ističe da su “neposrednom komunikacijom” već pribavljene informacije da MUP ne stoji iza postavljanja kamera, te da je postupak nadzora prema ministarstvu pokrenut “praktično samo radi pribavljanja formalne potvrde navedene činjenice”, prenosi B92.

“Postupak nadzora prema Gradskoj upravi grada Beograda treba da otkloni dileme povodom činjenice da su se u medijima pojavljivale kontroverzne izjave predstavnika Gradske uprave. Mediji su tako preneli izjavu sekretara Sekretarijata za vanredne situacije, da Gradskoj upravi nije poznato ko postavlja kamere, ali i izjavu gradskog menadžera koja upućuje na zaključak da ih postavlja upravo Grad, te da namerava da postavi još jedan, veći broj kamera”, navodi se u saopštenju.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.