Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Društvo

RFZO: Više novca za retke bolesti

Odlukom o izmenama finansijskog plana RFZO za 2018. godinu su uvećani prihodi i primanja, odnosno rashodi i izdaci u iznosu od 4,1 milijardu dinara
Datum: 12/10/2018

RFZO: Više novca za retke bolesti

Foto: Profimedia

Skupština Srbije usvojila je rebalans finansijskog plana Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) za 2018. godinu, preneo je B92.

Odlukom o izmenama finansijskog plana RFZO za 2018. godinu su uvećani prihodi i primanja, odnosno rashodi i izdaci u iznosu od 4,1 milijardu dinara, i to 500 miliona dinara transfer iz budžeta za lica obolela od retkih bolesti i 3,6 milijardi dinara za neraspoređeni višak prihoda i primanja iz ranijih godina kojim se finansiraju rashodi za lekove, izdate na recept, pomagala i naprave, kao i bolovanja.

Predsednica Odbora za budžet, finansije i kontrolu trošenja javnih sredstava Aleksandra Tomić rekla je ranije da su uspostavljeni fondovi za različite vrste bolesti koji nikada do sada nisu bila definisana budžetom Srbije, kao i da prvi put RFZO, uz pomoć određenih finansijskih sredstava, vrši nabavku inovativnih lekova najnovije generacije.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.