Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Svet

"Recite mu da ja imam veće dugme": Tramp odgovorio Kim Džong Unu. Na Tviteru, a gde drugo...

"Lider Severne Koreje Kim Džong Un je saopštio da je 'dugme za nuklearno naoružanje na njegovom stolu u svako doba'. Da li bi neko iz siromašnog i izgladnelog režima mogao da ga obavesti da i ja imam dugme za nuklearno naoružanje, mnogo veće i moćnije od njegovog, a i moje dugme radi"
Datum: 03/01/2018

"Recite mu da ja imam veće dugme": Tramp odgovorio Kim Džong Unu. Na Tviteru, a gde drugo...

Foto Tanjug/AP

Predsednik SAD Donald Tramp uzvratio je na "novogodišnju čestitku" severnokorejskog lidera Kima Džonga Una rečima - "i ja imam dugme za nuklearno naoružanje". prenosi B92.

Američki predsednik je na Tviteru napisao: "Lider Severne Koreje Kim Džong Un je saopštio da je 'dugme za nuklearno naoružanje na njegovom stolu u svako doba'. Da li bi neko iz siromašnog i izgladnelog režima mogao da ga obavesti da i ja imam dugme za nuklearno naoružanje, mnogo veće i moćnije od njegovog, a i moje dugme radi".

Kim Džong Un je 1. januara izjavio da bi SAD trebalo da budu svesne da su nuklearne snage Severne Koreje sada realnost, a ne pretnja. 

U novogodišnjem govoru, emitovanom na državnoj televiziji, Kim je rekao da je Severna Koreja postigla istorijski poduhvat "popunjavanjem'' svojih nuklearnih snaga navodeći da on ima "nuklearno dugme" na svom stolu. 

"SAD bi trebalo da znaju da je dugme za nuklearno naoružanje na mom stolu. Cela SAD je u dometu našeg nukleranog naoružanja. SAD nikada ne mogu da započnu rat protiv mene i naše zemlje", rekao je Kim.

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.