Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Rada Trajković: Ponosna sam ako sam doprinela neuspehu Vučićeve politike prema Kosovu

"Politika razdvajanja po etničkom principu je katastrofa. Ja moram otvoreno da kažem, nije mene iznenadilo njegovo pominjanje Miloševića u Mitrovici, jer strategija koja je promivisana o Kosovu je nastavak Miloševićeve politike", navela je Rada Trajković
Datum: 25/09/2018

Rada Trajković: Ponosna sam ako sam doprinela neuspehu Vučićeve politike prema Kosovu

Foto: Screenshot / Al Jazeera

Rada Trajković ocenila je da je govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića, na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke, u kome je rekao da je njegova kosovska politika doživela poraz, usmeren ka Međunarodnoj zajednici i pristalicama SNS-a, preneo je Danas.

Ona smatra da je Vučićeva politika prema Kosovu do sada tolerisana na jedan nedozvoljeni način.

"Poslanici u Parlamentu Srbije nisu imali priliku da iznesu drugačije stavove, jer je on potpuno uzurpirao zakonodavne i izvršne vlasti. On je napravio državu za sebe", rekla je Rada Trajković i dodala da je to najveći problem građana Srbije.

Inače, u svom govoru, Vučić je rekao i da je u istoj grupi, koja se borila protiv njegove politike za Kosovo, pored ostalih i Rada Trajković, koja u izjavi za Radio Kosovo 2, program na srpskom jeziku, napomenula da je ponosna što je doprinela neuspehu njegove politike.

"Politika razdvajanja po etničkom principu je katastrofa. Ja moram otvoreno da kažem, nije mene iznenadilo njegovo pominjanje Miloševića u Mitrovici, jer strategija koja je promivisana o Kosovu je nastavak Miloševićeve politike. A to znači da, nakon potpisivanja Kumanovskog  sporazuma, Vojska i Policija Srbije, kada se povlačila, uz podršku Šainovića, ona je odevela deo srpskom stanovništa, a to podrazumeva mirno etničko čišćenje Kosova", navela je Rada Trajković.

Ona je napomenula da je bila veliki protivnik Miloševićeve politike i nastavka jedne takve politike, koja se predstavlja kao projekat pomirenja.

"Pomirenje sa etničkim deljenjem je samo odvajanje. Vučić i Tači treba da budu trajno povučeni iz dijaloga jer su ostavili haos iza sebe. Sada Srbi kada bi ga videli da dolazi sa novom strategijom za Kosovo, ne bi imali više poverenja. Ista je situacija i sa Albancima sa juga Srbije, koji ne znaju da li da idu u proces stvaranja saveta ili ne", zaključila je Trajković.


Ukupno komentara: 3Sva polja su obavezna.Sumadinac
27.09.2018 - 12:34
tuzno je
koliko Radu napadaju, pa zar ovi u Bgd bolje znaju kako se zivi na KIM! Tako napdaju i KLEVECU neke opozicionare. I LAZU DA SU VLASTI POSLE 2000. OTERALE S POSLA 400.000 LJUDI, A STA JE RADILO 2000????? SAMO VEOMA MLADI I SENILNI MOGU POVEROVATI U OVE LAZI. JA SAM TADA JEDVA ISHRANIO I OBUKAO DVIJE ODRASLE DECE!!!!SANKCIJE I HIPERINFLACIJA I FINANSIRANJE SVA 4 RATA SU OJADILE SRBIJU!!!!
LJILJANA
28.09.2018 - 12:01
Rada Trajkovic
Hvala vam ako ste svojim stavom doprineli za njegovu izjavu.
Dagmar
28.09.2018 - 12:02
Ukom veku zivite
Pa u kom veku vi zivite PRAVDE NEMA odavno .Pa ako USA kaze da kosovo njihovo tako ce i biti . ili ce opet biti rata jel to hocete ? Pametno je izvuci nesto a ako vi necete izgubice te sve . kako vama to nije jasno .Pa zar mislite da ce najveca sila sveta da ode a cekali su na baze 70 godina . onda stvarno u kom svetu zivite .