Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Svet

Pakistan odgovorio Trampu: Ne štitimo teroriste, ne brine nas ukidanje finansijske pomoći iz SAD

Ministar spoljnih poslova Pakistana dodao je i da američka vojska koristi teritoriju Pakistana, kako bi ostvarila vlastite interese u Avganistanu * Istakao je da su SAD poslednjih 15 godina Pakistanu dale novac prvenstveno zbog aktivnosti koje sprovodi njegova zemlja, a ne iz humanitarnih razloga * Istakao je i kako ih previše ne brine upozorenje Trampa o mogućem ukidanju finansijske pomoći Pakistanu, tvrdeći da su i sami Beloj kući poručili da je "dosta više".
Datum: 02/01/2018

Pakistan odgovorio Trampu: Ne štitimo teroriste, ne brine nas ukidanje finansijske pomoći iz SAD

Foto: Profimedia

Pakistanske vlasti su burno reagovale na izjavu američkog predsednika Donalda Trampa, koji je u svojim prvim tvitovima u 2018. godini najavio da bi mogao ukinuti finansijsku pomoć Pakistanu.

Kavaja Muhamad Asif, ministar spoljnih poslova Pakistana, izjavio je za pakistansku televiziju da tvrdnja američkog predsednika kako Pakistan štiti teroriste uopšte nije tačna. Dodao je i da američka vojska koristi teritoriju Pakistana, kako bi ostvarila vlastite interese u Avganistanu.

Istakao je da su SAD poslednjih 15 godina Pakistanu dale novac prvenstveno zbog aktivnosti koje sprovodi njegova zemlja, a ne iz humanitarnih razloga.

"Morao bi zbog neuspeha u Avganistanu smatrati odgovornim one koji su doprineli tome, a ne nas", rekao je Asif i dodao da je pakistanska vlada spremna da s javnošću podeli sve detalje o tome na koji način je utrošena pomoć pristigla iz SAD-a.

"Spremni smo na otvorenim sesijama da podelimo informacije o detaljima pomoći SAD-a, te u šta i na koji način je upotrebljena ta pomoć", kazao je ministar.

Na kraju je još istakao kako ih previše ne brine upozorenje Trampa o mogućem ukidanju finansijske pomoći Pakistanu, tvrdeći da su i sami Beloj kući poručili da je "dosta više".

Podsetimo, Tramp je u svojim prvim tvitovima u 2018. godininajavio da bi mogao ukinuti finansijsku pomoć Pakistanu, dok je u vezi Irana poručio da je došlo "vreme za promene" u toj zemlji.

Posle ovog, usledio je tvit o situaciji u Iraku gde se održavaju protesti protiv režima, što je američkom predsednika i bila tema u fokusu prethodnih dana.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.