Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Obradović nezadovoljan rezultatom: Izbore treba poništiti

Lider Dveri je rekao da je kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić bio apsolutno dominantan u medijima, da nije bilo sučeljavanja mišljenja predsedničkih kandidata i da se i REM sopstvenom odlukom isključio iz izbornog procesa, nakon čega niko nije pratio regularnost izbora
Datum: 02/04/2017

Obradović nezadovoljan rezultatom: Izbore treba poništiti

Foto: Tanjug

Predsednički kandidat Boško Obradović izjavio je u svom prvom obraćanju da je nezadovoljan svojim rezultatom, ali i da bi zbog neustavnosti izbora na Kosovu i Metohiji - izbore trebalo poništiti.
"Moja obaveza je da konstatujem da je iza nas jedna od najnepoštenijih kampanja u u novijoj istoriji. Izbori su neregularni i dovoljno je da navedem primer glasanja sa KiM za koji je Ustavni sud rekao da je neustavan da bi izbori bili poništeni. Tako je bilo u Austriji i izbori su poništeni. To je i za Srbiju pravo rešenje, da izbori budu poništeni i sprovedeni novi na demokratski način", rekao je Obradović.

Lider Dveri je rekao da je kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić bio apsolutno dominantan u medijima, da nije bilo sučeljavanja mišljenja predsedničkih kandidata i da se i REM sopstvenom odlukom isključio iz izbornog procesa, nakon čega niko nije pratio regularnost izbora.

On je protestovao zbog toga što su izborne rezultate proglašavali Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) i agencija Ipsos."Rezultate proglašava nevladina organizacija CeSID, koja je direktno na finansiranju Vlade, dok Ipsos radi istraživanja javnog mnjenja za Aleksandra Vučića i SNS. A jedini koji treba da se oglase - Republička izborna komisija, oglasila se minornim uzorkom. I na kraju rezultate proglašava Aleksandar Vučić. To je najbolja slika besmisla državnih institucija", rekao je Obradović.

Obradović kaže da je, na osnovu uzorka od 60 odsto biračkog materijala, tvrde da je Saša Janković zauzeo drugo mesto sa 18,3 odsto glasova, Luka Maksimović 9,97 odsto, Vuk Jeremić 5,82, Vojislav Šešelj 4,49 odsto i Boško Obradović 2,38 odsto.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.