Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

O spomeniku Đinđiću, Miloševiću i helikopterskoj nesreći: Poslanička pitanja Vučiću i Vladi

U danu predviđenom za postavljanje pitanja predstavnicima izvršne vlasti, poslanici Skupštine Srbije postavljali su pitanja i o zakonskoj regulativi u vezi sa rodnom ravnopravnošću i vakcinama
Datum: 13/03/2018

O spomeniku Đinđiću, Miloševiću i helikopterskoj nesreći: Poslanička pitanja Vučiću i Vladi

Foto: Profimedia

U danu predviđenom za postavljanje pitanja predstavnicima izvršne vlasti, poslanici Skupštine Srbije postavljali su, između ostalog, i pitanja o helikopterskoj nesreći od pre tri godine i podizanju spomenika Slobodanu Miloševiću.

Samostalni poslanik Jovan Jovanović kritikovao je mogućnost podizanja spomenika nekadašnjem predsedniku republike, jer bi to, kako je rekao, bio simbol sveopšte propasti. On je, u tom smislu, pitao predsednika Vučića da li ostaje pri ranijoj izjavi, dok je bio premijer, da ne želi da se vraća u prošlost, već da gleda u budućnost.

Poslanik Pokreta socijalista Đorde Komlenski mišljenja je da Slobodan Milošević zaslužuje identičan, ako ne i bolji tretman od Zorana Đindića, i upitao Vladu Srbije, hoće li imati iste aršine kada je u pitanju izgradnja spomenika bivšem predsedniku Srbije i Jugoslavije, kao u slučaju bivšeg premijera.

Lider radikala Vojislav Šešelj pitao je premijerku Anu Brnabić u vezi sa odlukom vlade da se izvrši transfer 13.257.000 dinara Skupštini grada Beograda za podizanje spmenika Zoranu Đinđiću, ocenivši da je ta odluka protivpravna, te zahteva da se povuče, a ideja o spomeniku preispita s obzirom na to da, kako je reako, Zoran Đinđić ni po kom osnovu ne zaslužuje podizanje spomenika.

Poslanica Demokratske stranke Gordana Čomić podsetila je da i dalje nema odgovora na pitanja u vezi sa odgovornošću za helikoptersku nesreću pre tri godine i pitala nadležne od koga je tadašnji ministar odbrane Bratislava Gašić dobio informaciju na osnovu koje je izdao usmenu naredbu i ko je menjao plan leta helikoptera.

A koji Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti je poslat u Švedsku, pitala je ministra za rad Zorana Đordevića poslanica Dosta je bilo Tatjana Macura, dok je za ministra zdravlja Zlatibora Lončara imala pitanje da li Srbija ima 25 odsto zaliha reagensa pomoću kojih se utvrđuje vakcinalni status.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.