Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

“Novosti”: Dačić i Šešelj razgovarali o koaliciji za Beograd

Lideri radikala i socijalista čuli su se odmah nakon završenih lokalnih izbora u Mionici, gde su dve stranke prvi put nastupile zajedno i osvojile 16 odsto glasova * Pregovori bi trebalo da počnu 15. januara * Više od 80% članova Gradskog odbora SRS u Zemunu, u sedištu stranke, izglasalo da se pregovara o zajedničkom nastupu sa socijalistima u Beogradu
Datum: 29/12/2017

“Novosti”: Dačić i Šešelj razgovarali o koaliciji za Beograd

Foto: Nedeljnik

Lider radikala Vojislav Šešelj pozvao je telefonom predsednika socijalista Ivicu Dačića i dogovorio razgovore o zajedničkom nastupu, ukoliko u međuvremenu SPS ne postigne dogovor o jedinstvenoj listi sa SNS. A pregovori o savezu trebalo bi da počnu sredinom januara, saznaju "Novosti".

Lideri radikala i socijalista čuli su se odmah nakon završenih lokalnih izbora u Mionici, gde su dve stranke prvi put nastupile zajedno i osvojile 16 odsto glasova. Dačić i Šešelj saglasili su se da je zajednički rezultat u Mionici dobar, da su osvojili više glasova nego da su pred birače izašli pojedinačno. Zato je zaključak da njihovi glasači i simpatizeri nisu protiv saveza.

Prema pisanju "Novosti", Dačić je Šešelju rekao da će pre nego što sednu za pregovarački sto, socijalisti prvo pričati sa naprednjacima. Isti dan nakon tog razgovora, u sedištu radikala na Magistarskom trgu u Zemunu, zasedao je Gradski odbor SRS. Nešto više od 80 odsto, od 45 članova, izglasalo je da se pregovara sa SPS oko koalicije.

Predsednik Beogradskog odbora SRS Miljan Damjanović potvdio je da bi pregovori trebalo da počnu 15. januara, a da će se rezultat znati do kraja meseca.

“Spremni smo da pričamo o svemu: da li će zajednički kandidat biti Aleksandar Antić, kojeg su već predložili socijalisti ili ćemo nastupati kao tim. Sa SPS ‘u paketu’ ide i Jedinstvena Srbija i to nam nije sporno. Dobrodošli su”, rekao je Damjanović i zaključio da mu nije nikakav problem da se povuče kao kandidat SRS za gradonačelnika i podrži Antića ukoliko se dve stranke dogovore.

Mogućeg koalicionog partnera za beogradske izbore radikali bi mogli da nađu i u PUPS-u. Navodno,otvoreni su za razgovare i sa njima, jer su već zajedno nastupali u Kostolcu, ali zasad još nije bilo direktnih kontakata.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.