Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Svet

Traži se živ ili mrtav: Šta se dogodilo sa prestolonaslednikom Saudijske Arabije koji je nestao pre mesec dana?

Te noći kada je poslednji put viđen, čuli su se rafalni pucnji i detonacije na teritoriji kraljevskog dvorca. Prema zvaničnoj verziji, navodno je obezbeđenje pucalo na dron igračku
Datum: 18/05/2018

Traži se živ ili mrtav: Šta se dogodilo sa prestolonaslednikom Saudijske Arabije koji je nestao pre mesec dana?

Foto: Profimedia

Skoro mesec dana nema ni traga ni glasa od prestolonaslednika Saudijske Arabije Muhameda bin Salmana, prenosi Sputnjik.

Kako pišu neki iranski mediji, princ je mogao biti ubijen za vreme navodnog pokušaja državnog udara koji se desio prošlog meseca.

Prema pisanju persijskog lista „Kejhan", u izveštaju tajne službe, koji je poslat višim zvaničnicima neimenovane arapske države, navodi se da je Bin Salman upucan sa dva metka tokom napada na njegovu palatu 21. aprila.

List dodaje da je on najverovatnije mrtav, pošto se od tada nije pojavljivao u javnosti. Te noći kada je poslednji put viđen, čuli su se rafalni pucnji i detonacije na teritoriji kraljevskog dvorca. Prema zvaničnoj verziji, navodno je obezbeđenje pucalo na dron igračku. Međutim, ipak su priznali da su kralj Salman i princ prestolonaslednik evakuisani u vojni bunker.

Na snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama stiče se utisak da je mnogo ljudi obaralo dron i to čitavim arsenalom pešadijskog oružja. Jake detonacije su odjekivale duže od sat vremena, što je odmah izazvalo sumnju u istinitost zvanične verzije.

U međuvremenu, za vreme „nestanka" princa, Saudijska Arabija nije vodila ništa manju diplomatsku aktivnost nego ranije. Dok je prestolonaslednik bio preuzeo na sebe čitavu spoljnu politiku, a bogami i unutrašnju, sve ovo vreme vidimo aktuelnog i bolesnog kralja Salmana kako prima strane goste.

Videlo se da je đavo odneo šalu, jer se princ Muhamed nije pojavio za vreme posete novog državnog sekretara SAD Majka Pompea 27. aprila, već je visokog američkog gosta dočekao kralj Salman.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.