Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Region

"Ne trebaju nam izjave poput ove": Dragan Čović o Izetbegoviću

Čović je rekao i da će nastojati da se "spusti lopta", ističući da BiH mora imati dobre odnose sa susedima - Srbijom, Hrvatskom i Crnom Gorom
Datum: 14/11/2017

"Ne trebaju nam izjave poput ove": Dragan Čović o Izetbegoviću

Foto: Profimedia

Predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović izjavio je da će Bosna i Hercegovina pratiti zvanični stav Beograda u vezi sa priznanjem Kosova.

"Siguran sam u mudar način vođenja politike u Srbiji, ali nam ne trebaju izjave poput ove", rekao je Čović novinarima u Sarajevu, komentarišući izjave Bakira Izetbegovića koje je dao u intervjuu za Dojče vele.

On je dodao da će nastojati da se "spusti lopta", ističući da BiH mora imati dobre odnose sa susedima - Srbijom, Hrvatskom i Crnom Gorom.

 

Pročitajte i:

Reakcije na Izetbegovićevu izjavu stižu, oglasio se i bivši ambasador SAD: "Očekujem snažnu osudu"

 

Čović je najavio zvaničnu posetu članova Predsedništva BiH Beogradu, na kojoj će biti govora o granici, izrazivši nadu da će u narednih 15-ak dana uspeti da usaglase sva pitanja i da će članovi Predsedništva BiH otići u Beograd s jedinstvenim stavom.

Bošjnjački član predsedništva saopštio je danas da je Tanjug pogrešno preneo izjavu koju je dao u intervjuu za Dojče Vele.

"Tako prenesena informacija izazvala je seriju neprimerenih i predimenzioniranih reakcija. Uredništvo Tanjuga je iz Kabineta člana Predsedništva BiH upozoreno da informacija koju su preneli ne odgovara istini, u šta se lako uveriti pregledavanjem videointervjua koji je dostupan celokupnoj javnosti", saopštio je Izetbegović.

 

Pročitajte i:

Aleksandar Vučić: "Bih bio u Hagu da kažem da bi Srpska trebalo da bude nezavisna"


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.