Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Marinika Tepić podnela prijavu zbog pretnji smrću: "Za početak snajperski, a kasnije i artiljerijski. Ona ili mi"

Tepić je dobila pretnje putem serije tekstova na internet portalima* Prethodno je najavila da će Nova stranka pokrenuti inicijativu o zabrani delovanja "Nacionalnog srpskog fronta"
Datum: 05/12/2017

Marinika Tepić podnela prijavu zbog pretnji smrću: "Za početak snajperski, a kasnije i artiljerijski. Ona ili mi"

Foto: Screenshot

Marinika Tepić, poslanica Nove stranke, podnela je prijavu policiji zbog “organizovanih pretnji i poziva na ubistvo koje dobija od pojedinih desničarskih grupa.”

Kako se navodi u sopštenju Nove stranke, Tepić je dobila pretnje putem serije tekstova na internet portalima i preko društvenih mreža nakon što je u skupštini postavila pitanje "šta fašista Džim Douson radi u Srbiji i u službenim prostorijama Palate Srbija i to sa Mišom Vacićem".

Pretnje su se nastavile i nakon što je Tepić izjavila da će Nova stranka pokrenuti inicijativu o zabrani delovanja "Nacionalnog srpskog fronta".

"Od tada, Tepić je izložena brutalnom vređanju, etiketiranju kroz najgrublji govor mržnje, da bi sve kulminiralo pozivima na njeno ubistvo", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je jednu od najbrutalnijih pretnji potpisao Tomo Lovreković, koji u tekstu objavljenom na izvesnom portalu navodi: "N1 neće pitati Marinike. Mi ih moramo pitati i ispitati i ućutkati. Jednom za svagda. Sve do jedne. Za početak snajperski, a kasnije i artiljerijski. Ona ili mi".

Tepić je navela da te pretnje smatra otvorenim pozivom na linč, zbog čega je uplašena i zabrinuta za svoju i bezbednost svoje porodice i dodala da će ukoliko nadležni organi ne reaguju, njih smatrati za odgovorne ako se nešto bude desilo.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.