Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Svet

Maradona podržava Madura: Predsednik Venecuele blizu reizbora, Amerika preti sankcijama

SAD, EU i veliki broj zemalja Latinske Amerike kritikuju izbore u kojima se očekuje reizbor levičara Madura na još jedan predsednički mandat od šest godina zbog toga što je dvojici najpopularnijih rivala zabranjeno učestvovanje
Datum: 18/05/2018

Maradona podržava Madura: Predsednik Venecuele blizu reizbora, Amerika preti sankcijama

Foto: Profimedia

Slavni argentinski fudbaler Dijego Maradona, koji je ranije podržavao Uga Čaveza, i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pružili su podršku na izborima predsedniku Venecuele Nikolasu Maduru.

Agencija Rojters navela je da SAD, EU i veliki broj zemalja Latinske Amerike kritikuju izbore u kojima se očekuje reizbor levičara Madura na još jedan predsednički mandat od šest godina.

Trampova administracija zapretila je dodatnim sankcijama i zatražila je od Latinske Amerike da izostavi venecuelanske zvaničnike iz finansijskih sistema i da im ukinu putne vize.

Kritičari predstojećih izbora smatraju da je Maduro praktično osigurao pobedu jer je dvojici najpopularnijih rivala zabranjeno učestvovanje, a izborna komisija je sastavljena od provladinih članova.

Kao glavni Madurov rival ostao je bivši guverner Henri Falkon, koji je prekinuo bojkot izbora za razliku od ostatka opozicije.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.