Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

"Makron nije rekao da Srbiju treba kazniti. Hteo bih da mi neko pokaže trenutak kada je to rekao"

Ambasador Francuske u Beogradu poručio da Srbiju ne bi trebalo da obeshrabre izjave Emanuela Makrona i da je ideja o 2025. kao godini mogućeg pridruživanja ostvariva
Datum: 14/07/2018

"Makron nije rekao da Srbiju treba kazniti. Hteo bih da mi neko pokaže trenutak kada je to rekao"

Profimedia

Ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni za današnju "Politiku" je rekao da izjava predsednika njegove države Emanuela Makrona kako EU treba proširiti posle unutrašnjih reformi ne treba da obeshrabri Srbiju.

On je kazao da Makron ni u jednom trenutku nije izjavio da Srbiju treba kazniti zbog zalaganja da zemlje koje su priznale nezavisnost Kosova to priznanje povuku. 
 

"Hteo bih da mi neko pokaže trenutak kada je predsednik Makron zaista rekao da treba kazniti Srbiju zbog njenih aktivnosti. Ni u jednom trenutku tako nešto nije izjavio. Nećemo kažnjavati Srbiju, ona je naš prvi partner u ovom regionu, koji može da bude komplikovan i smatramo je faktorom stabilnosti", rekao je Mondoloni i dodao da je odluka o priznavanju neke zemlje suverena odluka države koja to čini. 

On je naveo da Francuska želi Srbiju u EU.

"Ponavljamo, to treba da bude izbor srpskog naroda i vlade", naveo je ambasador za izdanje dnevnog lista "Politika" od subote i dodao da je Makronov cilj da se EU reformiše do 2022. godine i da, ako u tome uspe, "ideja o 2025. kao godini mogućeg pridruživanja Srbije EU je ostvariva".


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.