Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Luka Maksimović: Nije mi potreban Beli, dovoljno sam prepoznatljiv kao muzičar

Satira će i dalje biti prisutna u nastupima* Političke ideje i stavovi još uvek nepoznati* Neće biti političkih saveza
Izvor Blic
Datum: 06/12/2017

Luka Maksimović: Nije mi potreban Beli, dovoljno sam prepoznatljiv kao muzičar

Foto: Screenshot Youtube

Ljubiša Preletačević Beli se biračkom telu predstavio na poslednjim lokalnim i predsedničkim izborima, ali sva je prilika da ovaj fiktivni junak nestane sa političke scene. O tome će odlučiti njegov idejni tvorac Luka Maksimović, jer je razočaran u shvatanje satire u Srbiji.

Međutim, on ne brine da li će ostati prepoznatljiv biračima, jer smatra da je dovoljno poznat kao muzičar i kaže da su definitvni pokazatelj da treba da ostane u politici - svakodnevna dešavanja.

Maksimović objašnjava da bi satira i dalje postojala u nastupima, jer je ona i stvorila rezultate, ali da je uvideo da je potreban ozbiljniji pristup. Međutim, o temeljnim idejama i političkim stavovima za koje se zalaže, nije imao odgovor.

"Moj stav da nema nikakvih političkih saveza se ne menja. Nikada, ni sa kim", rekao je Luka Maksimović za dnevni list "Blic".

Njegov alter-ego Beli se prvi put pojavio pred lokalne izbore u aprilu 2016. godine i odmah napravio pometnju. U Mladenvcu je tada svojom izbornom listom osvojio 21,1 odsto glasova i zauzeo drugu poziciju, a oko godinu dana kasnije sa predsedničkih izbora izašao je kao treći, posle Aleksandra Vučića i Saše Jankovića, sa skoro 10 odsto glasova birača. 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.