Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Info

Lesaffre kupuje fabriku ekstrakta kvasca kompanije Alltech u Srbiji

Lesaffre ima značajne ciljeve strateškog razvoja u oblasti ishrane i zdravlja na osnovu 165 godina ekspertize i iskustva u vezi sa kvascem i proizvodima dobijenim fermentacijom. Ovim potezom će učvrstiti vodeću poziciju na rastućem tržištu ekstrakta kvasca
Datum: 14/02/2018

Lesaffre kupuje fabriku ekstrakta kvasca kompanije Alltech u Srbiji

U okviru tekuće strategije širenja u oblasti ishrane i zdravlja, Lesaffre, jedna od vodećih svetskih kompanija u industriji kvasca i fermentacije, kupio je fabriku kvasca firme Alltech u Srbiji. Ovom transakcijom Alltech nastavlja da se bavi osnovnim delatnostima u segmentu stočne hrane i prihrane useva i da se povlači iz ostalih aktivnosti.

Lesaffre ima značajne ciljeve strateškog razvoja u oblasti ishrane i zdravlja na osnovu 165 godina ekspertize i iskustva u vezi sa kvascem i proizvodima dobijenim fermentacijom. Ovim potezom će učvrstiti vodeću poziciju na rastućem tržištu ekstrakta kvasca.

Lesaffre je na tržištu ekstrakta kvasca i njegovih derivata prepoznat kao pouzdan partner sa ekspertizom u pronalaženju specifičnih rešenja", izjavio je Antoan Bol, generalni direktor Lesaffre Grupe. „Ova kupovina će ojačati naše prisustvo na tržištu ekstrakta kvasca. Sada sa osam fabrika širom sveta (zapadna i istočna Evropa, Kina, Sjedinjene Države, Brazil), još smo više posvećeni ispunjavanju specifičnih potreba svojih kupaca", dodao je Bol.

Srpska fabrika koja se nalazi u Senti će se od sada zvati Biospringer RS i nastaviće da proizvodi pekarski kvasac za srpsko tržište i ekstrakte kvasca za prehrambenu industriju i industriju stočne hrane. Jedan od ključnih ciljeva kompanije Alltech je bio da obezbedi dugoročnu budućnost srpske fabrike i zaposlenih.

Kompaniji Alltech je zadovoljna što ovu fabriku prodaje porodičnoj grupaciji koja je međunarodno poznata po svojoj profesionalnosti i kvalitetu proizvoda i usluga", izjavio je Olrik Blejk, generalni direktor firme Alltech. „Budućnost fabrike je bila od ključnog značaja u pregovorima koje smo vodili. Uvereni smo da će Lesaffre nastaviti da razvija kompaniju zahvaljujući svojoj ekspertizi u fermentaciji i derivatima fermentacije. Ona je savršen izbor za kupovinu i vođenje poslovanja na putu budućeg rasta. U međuvremenu, Alltech će nastaviti da se bavi svojim osnovnim delatnostima nakon rekordnog rasta poslednjih godina."

Kao ključni igrač na svetskom tržištu kvasca i fermentacije, Lesaffre izrađuje, proizvodi i prodaje inovativna rešenja za pekarstvo, ukus i uživanje u hrani, zdravlje i biotehnologiju. Porodična grupa nastala u severnoj Francuskoj 1853. godine, danas multinacionalna i multikulturalna kompanija, Lesaffre je posvećen radu sa ciljem boljeg očuvanja i zaštite planete.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.