Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Ko je "omiljeni" Vučićev poslanik?

U Skupštini ništa novo
Datum: 20/11/2017

Ko je "omiljeni" Vučićev poslanik?

Foto: Tanjug

Poslanici Skupštine Srbije, umesto o amandmanima na predlog Zakona o medicinskim sredstvima, polemisali su o tome ko je omiljeni poslanik Aleksandra Vučića.
Polemisali su i o tome zašto se u amandmanima dopisuju zapete.
Do toga je došlo posle primedbe poslanice Dosta je bilo (DJB) Tatjane Macure, koja je ukazala da su poslanici vladajuće koalicije Marko Atlagić i Marjan Rističević predložili veliki broj amandmana kako bi to iskoristili da govore o temama koje nemaju veze s dnevnim redom.
Ona je rekla da Atlagić i Rističević u predloženim amandmanima samo dodaju zareze i posle pričaju o svemu drugom, što im predsedavajući parlamenta dozvoljava.
"Tako bih mogla i ja da uradim i da na primer pri svakom amandmanu kažem da su besplatni udžbenici neophodni svakom detetu u Srbiji", rekla je Macura.
I poslanik Demokratske stranke (DS) Radoslav Milojičić Kena je protestovao zato što predsedavajući parlamenta Vladimir Marinković dozvoljava Rističeviću, koga je nazvao omiljenim Vučičevim poslanikom, da govori mimo dnevnog reda.
To je negirao Marinković, koji je naveo da i Atlagić i Rističević imaju ista prava da govore kao i drugi poslanici, dok je zamenik šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Vladimir Orlić odbacio stavove opozicije.
Orlić je rekao i da je Milojičić, koga je nazvao "Mister Kenedić", omiljeni Vučićev poslanik jer, kako je naveo, kada god se javi za reč "oslikava žuto preduzeće".
Poslanik naprednjaka Atlagić je prethodno odbacio primedbe opozicije na Predlog zakona o medicinskim sredstvima uz ocenu da će predložene izmene sprečiti afere u zdravstvu iz perioda vlasti DS.
Poslanici Skupštine Srbije ranije danas su počeli raspravu o amandmana na Predlog zakona o medicinskim sredstvima
Na dnevnom redu sednice parlamenta je i dopuna Zakona o zdravstvenoj dokumentaciji i evidencijama u oblasti zdravstva kao i finansijski ugovor Klinički centar/C između Srbije i Evropske investicione banke.
Na te zakone podneto je ukupno više od 500 amandmana, a objedinjena načelna rasprava o njima je završena u četvrtak 16. novembra.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.