Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Kada će biti raspisani izbori za Beograd

Članovi gradske izborne komisije izabrani su na sednici gradske skupštine početkom ove nedelje
Datum: 13/01/2018

Kada će biti raspisani izbori za Beograd

Foto: Profimedia

Rok za održavanje beogradskih izbora je 23. mart, što je radni dan, te je rok onda nedelja 18. mart, a kako javlja B92, oni će, najverovatnije biti raspisani u utorak, 16. januara.

Članovi gradske izborne komisije izabrani su na sednici gradske skupštine početkom ove nedelje.

Mediji su ranije javili da će Predsedništvo SNS na sednici u ponedeljak razgovarati o listi kandidata za beogradske izbore.

Lider naprednjaka Aleksandar Vučić rekao je nedavno da će se lista u Beogradu zvati “Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd” i da se na njoj neće pominjati nijedna stranka.

Umetnica Aja Jang, u razgovoru za Politiku, potvrdila je da će se naći na listi SNS-a. Gradski menadžer Goran Vesić ranije je potvrdio da će se on, aktuelni gradunačelnik Siniša Mali, i gradski arhitekta Milutin Folić biti na listi, ali da niko od njih neće biti nosilac iste. Među onima za koje se spekuliše da će se pridružiti Jang su i Branko Kockica, glumac Svetislav Bule Goncić i bivši košarkaši Goran Grbović i Nebojša Ilić

SPS, koja će u koaliciji sa JS nastupiti na beogradskim izborima, svoju listu predaće u drugom delu sledeće nedelje. Lider socijalista Ivica Dačić danas je ponovio da će kandidat SPS biti Aleksandar Antić.

Svoju kandidaturu za gradonačelnika Beograda najavili su i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, lider DS Dragan Šutanovac, kao i Vesna Rakić Vodinelić iz Nove stranke.

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.