Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Janković: U Srbiji se ljudska prava gaze svaki dan

On je ocenio da je "cela Srbija postala ranjiva grupa"
Datum: 10/12/2017

Janković: U Srbiji se ljudska prava gaze svaki dan

Foto: Nedeljnik

Predsednik PSG Saša Janković izjavio je da je Srbija zemlja u kojoj se ljudska prava gaze svaki dan sistemski i da je cela zemlja postala "ranjiva grupa".

Janković je u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, 10. decembra, razgovarao s građanima.

On je na štandu pokreta upisao "Želim da ljudi ne žive u neizvesnosti" i "Želim da moja i druga deca žive u Srbiji ravnopravna, obrazovana, slobodna od straha".

"Kao pokret počeli smo naše prisustvo u političkom životu Srbije zalažući se za elementarne ljudske stvari. Ljudska prava pre svih - za slobodu, jednakost, nediskriminaciju. Međutim, danas u Srbiji politika je ta koja nameće situaciju da se svakodnevno krše prava svih nas", kazao je Janković novinarima.

On je ocenio da je "cela Srbija postala ranjiva grupa".

"Nemate nijednu jedinu grupu stanovništva - starije, mlade, nezaposlene, žene. Nikoga više ko nije ugroženi i čija se prava ne krše svakodnevno. Mi želimo da živimo u zemlji prava i sloboda, a ne u zemlji milostinje. Penzioneri danas dobijaju milostinju. Oduzeto im je njihovo ljudsko pravo, da bi im danas neko dao milostinju", kazao je Janković.

On je naveo da ljudska prava sve čine dostojanstvenim i ponosnim, dok je politika građane Srbije uvela u situaciju potpune nesigurnosti.

Na pitanje da li je tačno da PSG neće izaći na lokalne izbore u Mionici i Kostolcu jer nema formiranu listu, Janković je odgovorio odrečno.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.