Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Haradinaj: U narednih deset dana Kosovo će imati svoje institucije

Haradinaj je rekao da će Kosovo uz podršku stranke Alijansa novo Kosovo Bedžeta Pacolija, imati sveobuhvatnu vladu i da je jedini kandidat za predsednika kosovskog parlamenta lider DPK Kadri Veselji
Datum: 11/08/2017

Haradinaj: U narednih deset dana Kosovo će imati svoje institucije

Foto Profimedia

Lider Alijanse za budućnost Kosova i kandidat za premijera koalicije okupljene oko Demokratske partije Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da će u narednih deset dana Kosovo imati svoje institucije. U intervjuu za Radio Slobodna Evropa Haradinaj je rekao da će Kosovo uz podršku stranke Alijansa novo Kosovo Bedžeta Pacolija, imati sveobuhvatnu vladu i da je jedini kandidat za predsednika kosovskog parlamenta lider DPK Kadri Veselji.

"Mi ne smemo doći u situaciji kao 2014. godine kada je došlo do kašnjenja. Pacoli oseća odgovornost prema narodu i zemlji i on je najavio da neće bezgranično čekati i da će pomoći formiranju institucija, konstituisanju Skupštine, formiranju Vlade i preuzimanju odgovornosti", kazao je Haradinaj.

Prema njegovim rečima, predsedavajući konstitutivnom sednicom, najstariji poslanik Adem Mikulovci je pogrešio 3. avgusta kada je zaključio konstitutivnu sednicu, što ima uticaja na dalji tok konstituisanja kosovskog parlamenta.

"Sada imamo pokušaj ili tendenciju da se sednica nastavi. Ona se može nastaviti nakon saglasnosti svih političkih partija, ne može se sazvati jednostrano. Ja mislim da treba iskoristiti konsultacije za saglasnost o nastavku sednice", kazao je Haradinaj.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.