Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Društvo

(FOTO) Kosovska Mitrovica ispraća Olivera Ivanovića

Episkop Teodosije održao je opelo Ivanoviću u prostorijama stranke, a povorka prolazi glavnom gradskom ulicom u Kosovskoj Mitrovici
Datum: 17/01/2018

(FOTO) Kosovska Mitrovica ispraća Olivera Ivanovića

Foto: Tanjug

Kolona građana Kosovske Mitrovice ispraća posmrtne ostatke lidera GI "Sloboda, pravda, demokratija" Olivera Ivanovića ka Beogradu.

Episkop Teodosije održao je opelo Ivanoviću u prostorijama stranke, a povorka prolazi glavnom gradskom ulicom u Kosovskoj Mitrovici.


Građani su tokom čitave noći odavali počast lideru GI SDP Oliveru Ivanoviću u prostorijama stranke u Kosovskoj Mitrovici ispred kojih je ubijen.

Oko 11 časova povorka građana krenula je kroz Kosovsku Mitrovicu nakon čega će njegovo telo biti prebačeno u Beograd.

Okupljenim građanima ispred sedišta SDP-a obratila se Ivanovićeva stranačka koleginica Ksenija Božović koja je kazala da su ubili čoveka koji se borio za pravdu i demokratiju.

"Posle zatvora dočekao je da bude izrešetan i ovako pogubljen ispred kancelarije", rekla je ona.  

Ona je poručila da Oliverovi saradnici i porodica očekuju od Beograda, Prištine i međunarodne zajednice da počnioci budu pronađeni.  

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

"Nikada nije hteo da ode sa ovih prostora, sa Kosova i Metohije, čak je i vraćao ljude a danas ga ispraćamo u kovčegu za Beograd", rekla je Božović.

Oliver Ivanović biće sahranjen u četvrtak u 12.30 u aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a za one koji žele da idu na sahranu biće organizovan prevoz.

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.