Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Formirana Komisija za istragu posledica NATO bombardovanja

Poslanik SNS Darko Laketić je predsednik Komisije, a njegova zamenica je predsednica odbora za zaštitu životne sredine Ivana Stojiljković (SNS)
Datum: 25/05/2018

Formirana Komisija za istragu posledica NATO bombardovanja

Foto: Profimedia

Skupština Srbije usvojila je odluku o izboru članova Komisije za istragu posledica NATO bombradovanja 1999. godine po zdravlje građana i životnu sredinu, preneo je B92.

Poslanik SNS Darko Laketić je predsednik Komisije, a njegova zamenica je predsednica odbora za zaštitu životne sredine Ivana Stojiljković (SNS).

Članovi komisije su Milovan Drecun (SNS), Gordana Čomić (DS), Danijela Stojadinović (SPS), Dragan Veselinović (Dveri), Dubravko Bojić (SRS).

Skupština Srbije je 18. maja 2018. godine donela odluku na predlog Maje Gojković, predsednice skupštine, da se formira komisija koja će prvi preliminarni izveštaj podneti 2020. godine.

Poslanik SDS Marko Đurišić pitao je zbog čega se donosi odluka po hitnom postupku, a negodovao je i zbog toga što nemaju sve poslaničke grupe članove u Komisiji.

"Kada smo dobili predlog članova komisije još jednom su se potvrdile naše sumnje u iskrene namere predlagača za formiranje ovakve komisije, da se na jedan objektivan način dođe do važnih odgovora", rekao je Đurišić koji je primetio da vlast ima većinu u komisiji.

Navodeći da su u komisiji članovi SNS, SPS, SRS, DS, Dveri, Đurišić je kazao da ostalim poslaničkim grupama nije ponuđemo da daju predstavnike ocenjujući to lošom praksom.

Kao najveći izazov u radu Komisije, Đurišić je naveo odupiranje "histeriji" u javnosti koja postoji na temu posledica NATO bombradovanja.

"Kako je primetio i jedan epidemilog, oni koji izražavaju sumnju se nazivaju NATO plaćenicima, a oni koji nemaju mnogo toga o tome da kažu su - patriote, zatim da su stručne organizacije primetile da se podaci zloupotrebljavaju i da se prostor u medijima daje ljudima koji o tome ne znaju ništa", rekao je Durišić.

Kako kaže, na članovima Komisije je da ne podlegnu tim pritiscima već da sagledaju činjenice.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.