Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Dragan Marković Palma dobitnik nagrade Najevropljanin 2017.

Nagrade za 2016. i 2017. biće uručene sada "zbog učestalih izbora"
Datum: 11/12/2017

Dragan Marković Palma dobitnik nagrade Najevropljanin 2017.

Foto: Tanjug / Dušan Ančić

Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije, jedan je od dobitnika nagrade Najevropljanin za 2016. i 2017. godinu, koje dodeljuje Prva evropska kuća u Beogradu objavili su beogradski mediji.

Ona će večeras u Skupštini grada Beograda biti uručena dobitnicima, među kojima su, pored Palme, i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i glavni gradski urbanista Beograda Milutin Folić.

Nagrada se dodeljuje u okviru Evropske večeri u Beogradu i njome se promovišu Najevropljani u oblastima politika, ekonomija i privreda, kultura i umetnost, program i projekat, kao i preduzetništvo i mendžment.

Izborni savet Prve evropske kuće obrazložio je da je ovaj put stavio težište na promociju onih pojedinaca koji su u protekloj godini na stručan, organizovan i razvojno orijentisan način dali poseban doprinos daljem unapređivanju poslovnog ambijenta u zemlji, primeni kvalitetnih evropskih standarda i normi u političkom, pravnom i privrednom sistemu Srbije, stabilizaciji ekonomsko-finansijskih tokova i uravnoteženom i tradicionalnom izbalansiranom odnosu sa svim zemljama Evrope i šire.

Nagrada Najevropljanin za 2016. godinu za evropske integracije dodeljena je direktorki direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije Mirjani Čizmarov, stranom džavljaninu za oblast privrede generalnom direktoru Simensa u Srbiji Udou Ajhlingeru, za preduzetništvo sekretarki Sektora za preduzetništvo PKS Branislavi Simanić i za menadžment Milošu Neneziću.

Nagrada za 2017. godinu dodeljena je u oblasti ekonomije direktoru PKS Marku Čadežu, za razvoj lokalne samouprave Draganu Markoviću Palmi, za program razvoja direktoru kompanije Esense Nenadu Đorđeviću i za Projekat iz oblasti metropolitenskog Urbanizma gradskom medžeru Milutinu Foliću.

Kako se navodi obe nagrade biće uručene sada "zbog učestalih izbora".

Nagrada se dodeljuje 18. put. Prva evropska kuća nastala je 2000. godine pod okriljem Evropskog pokreta, kada su zajedno ustanovili nagradu, a 2008. zbog neslaganja oko jasnih pravila i procedura članova žirija i donošenja odluka o nominaciji i dodeljivanju nagrada, Evropski pokret se povukao.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.