Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Dodik: Neću podržati moguću tužbu BiH protiv Hrvatske

"Mislim da to nije produktivno za BiH i neću to podržati iako možda i imam neke razloge zbog opstrukcije Hrvatske u pogledu izgradnje mosta na Savi kod Gradiške", izjavio je Dodik u intervjuu za sarajevsku TV1
Datum: 12/10/2018

Dodik: Neću podržati moguću tužbu BiH protiv Hrvatske

Foto: Tanjug-AP

Izabrani član Predsedništva BiH Milorad Dodik neće podržati moguću tužbu BiH protiv Hrvatske Međunarodnom sudu za pravo zbog gradnje Pelješkog mosta, što su najavile njegove buduće kolege u državnom vrhu Željko Komšić i Šefik Džaferović, preneo je B92.

"Mislim da to nije produktivno za BiH i neću to podržati iako možda i imam neke razloge zbog opstrukcije Hrvatske u pogledu izgradnje mosta na Savi kod Gradiške", izjavio je Dodik u intervjuu za sarajevsku TV1.

Dodik je ponovio da je Komšić, koji je u Predsedništvo izabran kao hrvatski član "malo prenaglio" u svađama kako s Hrvatskom tako i sa Srbijom što, prema njegovim rečima, otežava mogućnost da novo Predsedništvo BiH profunkcioniše kao partner državama regiona.

"Komšić Hrvatskoj preti tužbom zbog Pelješkog mosta, a Srbiji da treba da prizna samoproglašeno Kosovo. Svakako da to umanjuje šansu za bilo kakav politički proces na regionalnoj razini", rekao je Dodik.

Dodik je rekao i da Komšić nije autentični predstavnik hrvatskih nacionalnih interesa u BiH, te da činjenica da hrvatske političke predstavnike izglasavaju Bošnjaci može biti opasna politička igra.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.