Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Dačić potvrdio, Aleksandar Antić je kandidat SPS za Beograd: Niko mu ništa ne može, preživeo je i onu ledenicu

Dačić je stranačkim kolegama poručio da vode Beograd kao što on vodi spoljnu politiku – jako, čvrsto i odlučno
Datum: 13/01/2018

Dačić potvrdio, Aleksandar Antić je kandidat SPS za Beograd: Niko mu ništa ne može, preživeo je i onu ledenicu

Dačić, Antić i Marković; Foto: Tanjug / Zoran Zestić

Na sednici Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije, održanoj u subotu, lider SPS Ivica Dačić potvrdio je da će kandidat partije na predstojećim beogradskim izborima biti Aleksandar Antić.

Dačić je stranačkim kolegama poručio da vode Beograd kao što on vodi spoljnu politiku – jako, čvrsto i odlučno.

„Ima nastojanja da nas marginalizuju i stavova da smo nestali sa političke scene, a svaki dan gledaju reprize serije ’Otpisani’ i ’Povratak otpisanih’. Ne plašite se nikoga, imamo svoju ideju i ideologiju“, rekao je Dačić na sednici Gradskog odbora, prenosi N1.

Lider socijalista je rekao da je Aleksandrom Vučićem dogovoreno da se na izbore u Beogradu ide na dve liste, a SPS nastupa sa svojim decenijskim partnerom Jedinstvenom Srbijom. Dodao je da opozicioni kandidati neće uspeti da osvoje vlast, i ponovio da je kandidat SPS-a za gradonačelnika Beograda - Aleksandar Antić.

"Naterao sam ga da pređe u republičke organe, a sad ću da ga nateram da se vrati u Beograd. A s druge strane, on je jedini koji je dokazao na delu da mu niko ne može ništa, jer je na njegovu glavu pao onaj led, i on je ipak uspeo da preživi...tajna je u šlemu, zato što je crvene boje", izjavio je Dačić.

Predsednik SPS rekao je da predstojeći izbori "nisu izbori za Beograd", već "izbori koji su veoma važni za budućnost i stabilnost Srbije".

"Stabilnost Srbije je pitanje broj jedan. Bez stabilnosti, neće biti daljeg razvoja Srbije, a neće biti stabilnosti ukoliko ne pobedimo na gradskim izborima u Beogradu, uključujući naravno, i koaliciju sa Srpskom naprednom strankom", rekao je Dačić.

Poručio je stranačkim kolegama da jače i čvršće brane svoje stavove.

Aleksandar Antić ocenio je da će ta lista "bez ikakve sumnje" biti "najjača" na predstojećim izborima za odbornike Skupštine Grada Beograda, i da će na njoj biti "lepih i prijatnih iznenađenja".

Antić koji je ministar energetie i rudarstva Srbije, na sednici beogradskog odbora SPS-a je kazao da "nije teško biti kandidat za gradonačelnika kada iza vas stoje ovakve dve stranke i ovakvi lideri", kazao je Antić.

Govoreći o prioritetima te koalicije, Antić je naveo "povećanje nivoa bezbednosti", "razvijanje ekološke svesti" i modernizaciju javnog saobraćaja.

"Beogradu fali socijalna briga i pažnja, i to je ono što mi moramo da damo. Naša obaveza je i da Beograd bude zeleniji grad pre svega zbog naše dece i zato ću kao gradonačelnik uvesti obavezne ekološke aktivnosti nekoliko puta godišnje", kazao je on.

Antić je rekao da se treba pozabaviti "tarifnim sistemom" javnog gradskog prevoza i da bi rešenje trebalo tražiti u smanjenju cene karata, a poboljšanju naplate i kontrole.

Dodao je da će lista SPS-JS za izbore u Beogradu biti "mešavina akumuliranog znanja i nove energije", sa "dosta stranačkih ljudi, ali i ljudi nestranačke orijentacije".

"Mi smo oni crveni koji su izgradili Beograd i ne stidimo se toga", kazao je Antić.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.