Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Dačić o Jankoviću: Ko bi njemu dao mesto u vladi?

"Te priče su Jankovićeva fikcija"* Vučić se smejao
Datum: 04/12/2017

Dačić o Jankoviću: Ko bi njemu dao mesto u vladi?

Foto: Profimedia

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio da ne može da veruje da je predsednik PSG Saša Janković planirao da od predsednika Srbije zatraži mesto premijera.

To može biti samo Jankovićeva fikcija, dodao je Dačić za "Kurir" od ponedeljka

"Prvo sam imao sumnju da li je moguće da je to zaista rekao, ali sada kada je potvrdio za, prosto ne mogu da verujem da li je on pri čistoj svesti. I još se više pitam da li su pri čistoj svesti oni koji mu to veruju", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, priče da je Janković trebalo da uđe u Vučićevu vladu i da je već nudio resore Draganu Šutanovcu i ostalima je njegova fikcija. "Pa ko bi njemu dao mesto u Vladi? Siguran sam 100 odsto da od Vučića nikada nije dobio takvu ili sličnu ponudu, to nema veze sa realnošću", rekao je Dačić i dodao da se Vučić smejao kada je čuo tu izjavu.

Upitan da prokomentariše šta bi bilo da su Jankovićevi saradnici na navodnoj tajnoj večeri prihvatili njegov predlog i da je to javno ponudio Vučiću, Dačić kaže da ne bi ušao u Vučićevu vladu.

"To su najobičnije fikcije i gluposti i ne mogu to ni da komentarišem", rekao je Dačić.

Komentarišući navode da je Janković hteo da ponudi koncentracionu vladu u kojoj bi bile sve partije, Dačić objašnjava da se koncentracione vlade prave u vreme parlamentarne ili društvene krize.

"Imamo ovakvu situaciju - Vučić pobedi na predsedničkim izborima ubedljivo u prvom krugu. I sad on da pravi koncentracionu vladu?", rekao je lider SPS.

Komentarišući koja je pobuda bila Jankoviću da predloži tako nešto, Dačić smatra da je on umislio da je toliko jak da može da natera Vučića na to. Dačić je ocenio i da ova poslednja izjava, kao i dešavanja u PSG-u poslednjih dana znače političko samoubistvo Jankovića.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.