Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Dačić: Kosovo će propasti na glasanju za članstvo u Interpolu

"Bez dogovora sa Beogradom, nema učlanjenja u bilo koje međunarodne organizacije. Oni će propasti na glasanju za Interpol, kao što su propali za Unesko", rekao je Dačić za Kurir
Datum: 21/10/2018

Dačić: Kosovo će propasti na glasanju za članstvo u Interpolu

Foto: Tanjug

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će Kosovo propasti na glasanju za članstvo u Interpolu, uprkos tome što je izdvojilo, prema njegovim rečima, milione evra kako bi postalo deo te međunarodne organizacije.

"Bez dogovora sa Beogradom, nema učlanjenja u bilo koje međunarodne organizacije. Oni će propasti na glasanju za Interpol, kao što su propali za Unesko", rekao je Dačić za Kurir.

On je rekao da će Srbija uloži "maksimalan napor" kako Kosovo ne bi postalo članica Interpola, ne zato što "smo protiv Kosova, već zato što smo protiv jednostranih akata".

Dačić je ponovio da je jednostrana politka koju vodi Priština doživela krah.

"Politika vlade je sedeća - nema priznavanja KiM kao jednostranog akta. Želimo kompromis. Ako oni žele kompromis, žele, ako ne žele, uskoro će samo još Albanija da priznaje Kosovo", ocenio je on.

Vlasti u Prištini više puta su isticale da je za njih članstvo u Interpolu "prioritet", a glasanje o prijemu Kosova u tu organizaciju bi trebalo da se dogodi u novembru kada se održava Generalna skupština Interpola u Dubaiju.


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.journalist u mirovini.
22.10.2018 - 16:52
Kosovo će propasti na glasanju za Interpol
Mladi komunista,bivši portpaqrol ratnog zločinca Slobodana Miloševića,\"podmazuje\" predlog da Kosovo ne glasa u novembru na sastanku Interpola.,zato što bi kao njena članica poslala nekoliko crvenih poternica u Srbiju...