Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

"Bizarni diplomatski telegrami": Srpski ambasador pod oznakom "hitnom" obavestio ministarstvo o gostovanju cirkusa u Mađarskoj

Ambasador Srbije u Budimpešti Rade Drobac ugovarao je gostovanje cirkusa iz Srbije u Mađarskoj, i o tim aktivnostima obavestio Ministarstvo spoljnih poslova pod oznakom "hitno", piše "Blic"
Datum: 13/09/2017

"Bizarni diplomatski telegrami": Srpski ambasador pod oznakom "hitnom" obavestio ministarstvo o gostovanju cirkusa u Mađarskoj

Foto: Profimedia

Prema novodima ovog lista, Drobac je o pozivu koji je stigao od Centralno-evropkse cirkuske asocijacije telegramom obavestio i Ministarsvo kulture i informisanja Srbije.

Depeša je poslata 5. septembra.

"U prilogu dostavljamo kopiju pozivnog pisma Centralno-evropske cirkuske asocijacije u kojem se izražava želja da na obelažavanju 250. godišnjice evropkse cirkuske asocijacije učesvuju i predstavnici ovih aktivnosti iz Srbije", navodi se u telegramu, prenosi Blic.

"Blic" podseća i na još neke "najbizarnije diplomatske telegrame", u kojima, između ostalog, jedan ambasador javlja o uspešnom nastupu estradne zvezde, diplomata iz Maroka se žali na ponašanje ovna kojeg je dobio na poklon, a jedan ambasador traži savet šta da radi s psom kojeg je zatekao u rezidenciji.

Takođe podsetili su i na slučaj Vladimira Marića, ambasadora Srbije u Indiji, koji vrh MSP-a i Ivicu Dačića obaveštavao o aktivnostima indijskih državnika na Tviteru, a koji nisu imali veze sa Srbijom.

 

 

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.