Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Beli odogovorio na poziv DJB: “Fala, nisam zainteresovan”

Poziv DJB za saradnju odbili su Beli i Inicijativa “Ne davimo Beograd”
Datum: 12/01/2018

Beli odogovorio na poziv DJB: “Fala, nisam zainteresovan”

Foto: Screenshot

Pokret Dosta je bilo pozvao je u petak predstavnike Inicijative “Ne davimo Beograd“, pokreta Dveri i Ljubišu Preletačevića Belog na razgovor o saradnji.

Uskoro su usledili odgovori Inicijative i Belog. Kako je Luka Maksimović, poznatiji kao Ljubiša Preletačević Beli, napisao na Fejsbuku, “nije zainteresovan ni za kakve pregovore i razgovore o saradnji“.

 “Evo i javno. Fala na pozivu stvarno, ali nisam zainteresovan ni za kakve pregovore i razgovore o saradnji. Želim svima sve najbolje, pa da se dogovoru kako treba. Ave!“, napisao je Beli.

Incijativa “Ne davimo Beograd“ zahvalila se na pozivu, ali navela da “građani i građanke zaslužuju mogućnost izbora drugačijih gradskih politika“.

 “Građani i građanke zaslužuju da podrže listu koja na izbore izlazi prvi put, sa programom u čijoj su izradi i sami učestvovali. Nastavljamo saradnju na kontroli izbornih uslova. Na lokalne izbore izlazimo samostalno“, naveli su predstavnici Inicijative na Tviteru.

S druge strane pokret Dveri saopštio je da će se odazvati pozivu pokreta DJB na razgovor o beogradskim izborima uz napomenu da to ne znači i prihvatanje saradnje.

Iz Dveri je agenciji Beta rečeno da će tokom sledeće sedmice, na sednici predsedništva tog pokreta biti doneta odluka o načinu izlaska na beogradske izbore i da u ovom trenutku nije poznato šta će biti odlučeno. Naveli su i da su do tada otvoreni i za razgovore sa kompletnom opozicijom.

"Uvek smo spremni sa razgovor sa kolegama iz opozicije iako postoje brojne političke i ideološke razlike ali to ipak nije dovoljno za saradnju", naveli su Dveri uz napomenu da je "jedno razgovor a drugo dogovor"


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.