Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Aleksandar Čepurin: Bilo bi bolje da se Srbija ne pritiska

Rusija i Srbija su kao dva velika voza koja se kreću napred i oni nisu ni protiv koga, nisu usmereni ni protiv koga, već ostaju prijateljske zemlje, koje su sarađivale, sarađuju i koje će sarađivati u budućnosti", poručio je ruski ambasador
Datum: 17/07/2017

Aleksandar Čepurin: Bilo bi bolje da se Srbija ne pritiska

Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić

Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin izjavio da Srbija treba, pre svega, da vodi računa o svojim interesima, kao i da bi bilo bolje da se ne vrše pritisci na Srbiju po pitanju njene spoljne politike i ne zadire u interese srpskog naroda.

"Srbija ima svoju vladu i svog predsednika, koje je izabrao srpski narod i obaveza predsednika je da brani, pre svega, interese Srbije. Postoji više subjekata u svetu i svaki od njih ima svoje interese, ali je zadatak rukovodstva zemlje, kako mi to razumemo, da se brani interes svoje zemlje odnosno interes naroda, kao i da se promovišu u agendu upravo potrebe srpskog naroda", rekao je Čepurin na pitanje novinara da prokomentariše da li se na Srbiju vrše pritisci u spoljnoj politici.

Onda bi bolje bilo, kako kaže, da se ne vrši pritisak sa jedne strane, druge, treće i četvrte i da se zadire u interese Srbije i srpskog naroda.

"Sa druge strane, rusko - srpski odnosi imaju neverovatnu dubinu, koja je istorijska, moralna i strateška. Onda, neki glasovi sa strane neće ništa promeniti. Rusija i Srbija su kao dva velika voza koja se kreću napred i oni nisu ni protiv koga, nisu usmereni ni protiv koga, već ostaju prijateljske zemlje, koje su sarađivale, sarađuju i koje će sarađivati u budućnosti", zaključio je Čepurin.

 

 

 

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.