Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Dobre Vesti

Međunarodna razmena studenata elektrotehnike Evrope u Beograd

Studenti evropskih univerziteta imaće priliku da upoznaju našu tradiciju i kulturu, ali i da predstave svoju zemlju i nacionalnu kuhinju u okviru Internacionalne večeri
Datum: 24/04/2017

Međunarodna razmena studenata elektrotehnike Evrope u Beograd

U periodu od 3. do 10. maja 2017. godine Udruženje studenata elektrotehnike Evrope (EESTEC), Lokalni komitet Beograd, ugostiće 17 mladih inženjera, studenata elektrotehnike, iz različitih gradova Evrope na studentskoj razmeni „Međunarodna konferencija studenata elektrotehnike u Beogradu", sa sloganom „Belgrade State of Mind Vol. 3".

Studenti evropskih univerziteta imaće priliku da upoznaju našu tradiciju i kulturu, ali i da predstave svoju zemlju i nacionalnu kuhinju u okviru Internacionalne večeri. Organizacioni tim će im pokazati najlepšu sliku Beograda i života u njemu, kroz unapred zadate izazove koji će ih odvesti u najdublje delove grada koji nisu na turističkoj mapi i navesti ih da se osete kao pravi Beograđani. U isto vreme upoznaće se sa kulturno - istorijskim znamenitostima Beograda, posetiti muzej Nikole Tesle, roštiljati na Adi Ciganliji i obići Avalski toranj.

,,Razmena predstavlja sjajnu priliku za promovisanje kulturnih obeležja i običaja Srbije, razmene informacija o obrazovnim sistemima u Srbiji i drugim evropskim zemljama, promovisanja studentskih razmena koje Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu nudi studentima iz celog sveta, ostvarivanje saradnje našeg Univerziteta sa drugim obrazovnim institucijama širom Evrope, kao i za povezivanje studenata kroz razmenu iskustava i znanja", ističe Đurađ Kurepa iz Organizacionog odbora Udruženja studenata elektrotehnike Evrope.

 

 

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.