Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Exclusive Interview

Luis Haus za novi Original: Da bi bio najbolji, moraš preko puta sebe da imaš najboljeg

Sa 34 godine već je multimilioner i vlasnik nekoliko onlajn biznisa, autor knjiga The School of Greatness i The Mask of Masculinity. Njegov podkast The School of Greatness je u 60 najslušanijih na svetu. Zvuči kao bajka? Ne ako zagrebete ispod površine. Silovan sa pet godina, maltretiran u školi, dete razvedenih roditelja, brat u zatvoru zbog droge... sve je to prevazišao, iskoristio da nauči da oprosti i kako je to uspeo ispričao u prvom intervjuu za srpske medije, za Original magazin
Razgovarala Jelena Đoković
Datum: 07/12/2017

Luis Haus za novi Original: Da bi bio najbolji, moraš preko puta sebe da imaš najboljeg

Kada posmatrate Luisa Hauza, visokog, mišićavog i uvek nasmejanog muškarca sa profesionalnom karijerom fudbalera iza sebe - a sada uspešnog motivacionog govornika - pomislili biste da je njegov život savršen. Sa 34 godine već je multimilioner i vlasnik nekoliko onlajn biznisa, autor knjiga The School of Greatness i The Mask of Masculinity. Njegov podkast je u 60 najslušanijih na svetu. Zvuči kao bajka?

Ono što se na površini ne vidi jeste da je prošao kroz mnoštvo teških životnih izazova koje je pretočio u lekcije. Beskrajno strastven učenik života, Luis koristi svaku priliku da se poveže sa ljudima od kojih može nešto da nauči, a sve te razgovore i upoznavanja deli sa milionskim auditorijumom putem svog podkasta The School of Greatness.

Kao žrtva seksualnog nasilja, čije je posledice godinama manifestovao kroz izlive besa i agresije, suočio se sa svojim najvećim strahom i rešio da pomogne drugima. Izreka "Ono što te ne ubije, to te ojača" nešto je što potpuno ide uz Luisovu životnu priču. Silovan sa pet godina, maltretiran u školi, dete razvedenih roditelja, brat u zatvoru zbog droge... sve je to prevazišao, iskoristio da nauči da oprosti i da bude što saosećajniji, nežniji i pun ljubavi prema ljudima.

Za Original Luis Hauz priča o tome kako su ga sve životne nepravde učinile jačim, zbog čega je odlučio da svoju intimu podeli sa slušaocima.

"Zbog čega nikada nisam pričao o tome? Zbog čega nikome nisam rekao kako se osećam povodom toga? Bio sam tolike godine kao zatvorenik na pustom ostrvu, potpuno sam i izolovan. I ustao sam iz svoje stolice, i hodao do govornice, prolazeći pored tih pedeset ljudi koji su učestvovali u radionici, i podelio tu svoju tajnu. Pred potpunim strancima", rekao je kako se odlučio na korak da progovori o seksualnom nasilju koje je u fokusu posle otkrivanja slučaja Vajnstin.

"Pomislio sam: šta ako umrem, a nikome ne kažem šta sam doživeo, i to me je pokrenulo. Jer ja sam uvek bio pristojan i pun ljubavi prema ljudima do momenta dok me ne preplavi taj bes. Postojao je neki okidač u meni i u sledećem trenutku bih postajao Hulk", dodaje Luis.

Luis Hauz pričao je o tome koliko je bitno da budete pozitivni i odakle crpi energiju da ustane iznova i iznova.

"Ako bi danas bio moj poslednji dan, ne bih želeo da mislim da sam ga proveo sebično i da žalim što nisam više uradio", kaže u svom prvom velikom intervjuu za srpske medije.

"Svi treba da budemo učenici celog života, kako bismo mogli da rastemo i razvijamo se", smatra Luis.

"Kada svu energiju usmerimo na negativne momente, napade, nesreće, nepravde, to nas odvlači od nečega inspirativnog i dobrog", rekao je za Original magazin.

 

CEO INTERVJU ČITAJTE U ORIGINAL MAGAZINU KOJI DOBIJATE NA POKLON UZ NAJNOVIJI NEDELJNIK KOJI JE NA KIOSCIMA OD 7. DECEMBRA.

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.