Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Intervju

Jasna Đuričić o poslednjoj ulozi Nebojše Glogovca: Glogi je bio moja krvna grupa

Bio je glumac velike energije, ogromnog emocionalnog naboja i bespoštednog davanja, davanja bez misli o bilo kakvom interesu. Danas je to velika retkost - dati sebe, a ne očekivati ništa zauzvrat, rekla je Jasna Đuričić, koja je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu radila „Hamleta" sa Nebojšom Glogovcem, u ekskluzivnom intervjuu za Original magazin koji dobijate na poklon uz najnoviji Nedeljnik
Razgovarala Marina Pavlović
Datum: 28/02/2018

Jasna Đuričić o poslednjoj ulozi Nebojše Glogovca: Glogi je bio moja krvna grupa

Foto: Boris Kočiš

Nakon njenih predstava ljudi imaju potrebu da je zagrle. To često i rade. Dok ona plače na sceni, publika plače sa njom. Podjednako je viđaju i u drugim žanrovima, čas kao majku, čas kao devojčicu. Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Jaca, kako studenti vole da je zovu, jedan je od omiljenih profesora glume.

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu radila je „Hamleta" sa Nebojšom Glogovcem. Taj 13. decembar će, nažalost, označiti njegovo poslednje pojavljivanje na sceni. O tome kako je bilo raditi sa njim, rekla je:

"Sve što je on radio izuzetno sam cenila. Glogi je bio moja krvna grupa u profesionalnom smislu, u načinu na koji se bavio glumom. To je jedan od retkih glumaca koji se uvek davao do kraja. Ja sam vrlo slična i tu smo se odmah prepoznali i zavoleli zauvek. Sa velikim uživanjem smo igrali završnu scenu obračuna majke i Hamleta. Oboje smo jedva čekali da se uhvatimo u koštac, da odmerimo snage.

Bio je glumac velike energije, ogromnog emocionalnog naboja i bespoštednog davanja, davanja bez misli o bilo kakvom interesu. Danas je to velika retkost - dati sebe, a ne očekivati ništa zauzvrat. Takav je bio i to je nešto što bi mlađe generacije trebalo da slede i biraju kao put kojim se ređe ide".

Glumica je za Original pričala o glumi i pozorištu, filmu i serijama...

"Meni je neprihvatljivo da je gluma samo razbibriga, popunjavanje slobodnog vremena, sklop lepih boja, divnog svetla, dobre muzike i lepih kostima. Ja ne mogu da pristanem na to. Smatram da je glumac neko ko šalje poruku, nekakav provodnik i veza sa gledaocem, kada svi možemo u tom trenutku da zastanemo, razmislimo o sebi i svom život".

Šta je njena "učionica istine", u kakvom je stanju srpska glumačka scena, šta je zapravo gluma i šta treba da znaju budući glumci, Jasna Đuričić je rekla:

"Vrlo retko ćete pronaći nekog profesora tokom njihovog školovanja koji je zastao i pogledao to dete preko puta sebe i zaista ga uvažio kao čoveka i posmatrao ga kao sebi ravnog", rekla je Jasna Đuričić.

 

CEO INTERVJU ČITAJTE U ORIGINAL MAGAZINU KOJI SE DOBIJA NA POKLON UZ NAJNOVIJI NEDELJNIK KOJI JE NA KIOSCIMA OD 1. MARTA.

POGLEDAJTE SADRŽAJ BROJA OVDE

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.