Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

Zločin koji je zgrozio i pisce horora: Raskomadana novinarka možda nije jedina žrtva ekscentričnog naučnika

Iza monstruoznih zločina verovatno stoji lik genijalnog inovatora i biznismena krajnje patološke karakterne strukture, dostojnog uloge glavnog negativca u nekom od filmova o Džejms Bondu
Datum: 12/10/2017

Zločin koji je zgrozio i pisce horora: Raskomadana novinarka možda nije jedina žrtva ekscentričnog naučnika

Foto Profimedia

Istraga o misterioznoj smrti švedske novinarke Kim Val na podmornici danskog ekscentričnog naučnika Petera Madsena razvila se u jednu od bizarnijih priča našeg doba. Takvu priču ne bi lako smislili ni majstori krimi žanra, piše Slobodna dalmacija.

Nakon što je pre dva dana u torbi u zalivu Koge Bej južno od Kopenhagena policija pronašla glavu ubijene novinarke i odrezane noge, mozaik njene smrti, ali verovatno i slagalicu čitavog niza drugih ubistava obezglavljenih i raskomadanih žena sve je bliži sudskom razjašnjenju.

Iza monstruoznih zločina verovatno stoji lik genijalnog inovatora i biznismena krajnje patološke karakterne strukture, dostojnog uloge glavnog negativca u nekom od filmova o Džejms Bondu.

Peter Madsen (46) slavio je biznis i plovio po svetu sopstvenom podmornicom koju je sam konstruisao i izgradio, a sredstva za izgradnju prikupio je kraudfanding kampanjom. Kim Val je pre dva meseca, kao ekscentričnu i medijski zanimljivu figuru, došla da ga intervjuiše u podmornici, da bi potom netragom nestala.

Madsen se najpre držao priče da je novinarku nakon obavljenog intervjua iskrcao na kopno, no ubrzo je njen torzo pronađen kako pluta u moru. Podmornicu Nautilus je ugledni danski preduzetnik, dobročinitelj i vizionar u međuvremenu potopio, tvrdeći da je potonula zbog tehničkih kvarova, međutim, veruje se da je to uradio kako bi sakrio tragove zločina.

Druga verzija njegove odbrane glasila je da je Kim Val stradala u nezgodi na podmornici, kad je poklopac udario u glavu, pa je on njeno telo potom prepustio moru.

Nije, međutim, davao nimalo suvisla objašnjenja na pitanje kako je torzo novinarke ostao bez glave i udova. Kad je obdukcijom ustanovljeno da je telo raskomadano oštrim sečivima, da ima čak 14 ubodnih rana po abdomenu i genitalijama, pa čak i šavove, Madsen je konačno optužen za ubistvo i zlostavljanje leša.

DNK žrtve pronađen je na mnogim delovima tela uglednog filantropa, uključujući ogrebotine po licu i vratu. No, to je bio tek početak drame.

Ubrzo su istražitelji, pretražujući potonulu podmornicu, otkrili snimke na Madsenovom računaru koj prikazuju mučenja i komadanja drugih žena.

"Mislimo da su to snimci istinskih ubistava", izjavio je tužilac Jakob Buk-Jepsen, ističući da su neki od kadrova opisivali dekapitacije, davljenje i spaljivanje živih žrtava. Advokati monstruma su nakon projekcije tih prizora na sudskoj raspravi pokušali da relativizuju odgovornost preduzetnika, tvrdeći da su taj računar upotrebljavali i drugi ljudi.

Madsenov biograf potom je lansirao priču kako je on samo bio uključen u seksualno eksperimentisanje u fetišističkim grupama, uprkos tome što je već u ljubavnoj vezi.

Uprkos svim tim objašnjenjima, danska javnost, pravosuđe i mediji nastavljaju da se interesuju o ovom čudaku sumnjajući da se čovek komu su na hard-disku pronađeni brojni zapisi čerečenja živih, žena seksualno zadovoljavao lizanjem čizama ili visokih potpetica. Madsen tako do kraja suđenja ostaje iza rešetaka.

 

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.