Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Info

Putinov poraz na izborima, Vučić o kosovskim Srbima i Haradinaju, dolazak novog "ajfona": Vaš brifing za sredu

Teme o kojima će se danas pričati + Pogledajte naslovne strane dnevnih novina
Po izboru Ane Mitić
Datum: 13/09/2017

Putinov poraz na izborima, Vučić o kosovskim Srbima i Haradinaju, dolazak novog "ajfona": Vaš brifing za sredu

Foto Profimedia, Profimedia, Tanjug-AP

VUČIĆEVO OBRAĆANJE - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u oktobru početi nova faza unutrašnjeg dijaloga o KiM, i istakao da je vreme da počnemo da razgovaramo o Kosovu i Metohiji, jer je to suština naše političke sadašnjosti, i naše budućnosti.

"U zavisnosti od našeg odnosa prema KiM imaćemo sigurniju ili manje sigurnu ne samo sadašnjost, nego i budućnost", rekao je Vučić u obraćanju građanima iz Predsedništva Srbije. Aleksandar Vučić izjavio je da je kao predsednik podržao odluku Srpske liste da uđe u kosovsku vladu. Predsednik Srbije izjavio je i da je Haradinaja video samo jednom i da njegov status ratnog zločinca ostaje stav Srbije.

 

PUTINOV PORAZ U SRED MOSKVE - Koalicija liberalnih opozicionih stranaka ostvarila je neočekivani trijumf na lokalnim i regionalnim izborima u Rusiji. Koalicija je pobedila u više izbornih jedinica usred Moskve - uključujući onu u kojoj je glasao predsednik Vladimir Putin. Svakako, Putinova stranka Ujedinjena Rusija koja dominira ovom zemljom već 17 godina, osvojila je većinu mesta u nedeljnim izborima, prenosi B92.

 

NOVOSTI: MI 6 PLANIRAO UBISTVO MILOŠEVIĆA? - Bivši pripadnik MI 6 Ričard Tomlinson tvrdi da je Slobodan Milošević bio meta te britanske obaveštajne službe koja je za to razradila poseban plan. Kako navode "Večernje novosti", taj plan je kasnije primenjen za uklanjanje britanske princeze Dajane.

"Novosti" pišu da je ta saznanja Tomlinson izneo još pre deset godina pred Visokim sudom pravde u Londonu, anjegove tvrdnje dobile su na aktuelnosti nakon nedavne izjave penzionisanog obaveštajca Džona Hopkinsa (80), koji tvrdi da je lično učestvovao u akciji "uklanjanja" princeze od Velsa. 

 

PRITVOR ZA MIRKOVIĆA - Osnovni sud u Zaječaru odredio je  na predlog tužilaštva, pritvor do 30 dana bivšem predsedniku skupštine opštine Zaječar Saši Mirkoviću.

Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je Mirkoviću odredio pritvor zbog bojazni da će u toku istrage uticati na svedoke, rekao je njegov branilac Miloš Lekić Tanjugu.

 

POVEĆANA CENA RADA - Socijalno - ekonomski savet dogovorio je povećanje minimalne cene rada sa 130 na 143 dinara po satu, koja će važiti od sledeće godine.

Minimalna cena rada u narednoj godini biće viša za 10 odsto i iznosiće 143 dinara po radnom času bez poreza i doprinosa.

 

PUPS TRAŽI POVEĆANJE PENZIJA - Penzioneri su pomogli svojoj državi "kada joj je bilo najteže" te sada kada je Srbija konacno stala na noge, penzije sada nesporno redovne i sigurne, moraju i prve da počnu da rastu, saopšteno je iz PUPS.

 

RODITELJI IZ ZEMUNSKE ŠKOLE KOD MINISTRA - Dvanaest dana od kako je smena direktora, osim za prvake, obustavila kompletnu nastavu u zemunskoj Osnovnoj školi "Svetozar Miletić", u dvorištu škole novo okupljanje kako bi se resornom ministru skrenula pažnja da roditelji, učenici i nastavnici žele da Miroljub Mosurović na posao bude vraćen. U Savetu roditelja kažu ya N1 da će četvoročlana delegacija u danas ujutru na sastanak sa ministrom Mladenom Šarčevićem i da očekuju konstruktivan dijalog.

 

DOŽIVOTNA KAZNA ZA UBICE DECE - Osnivač i predsednik fondacije „Tijana Jurić“, Igor Jurić, izjavio je u Danu uživo da je uvođenje doživotne kazne zatvora za ubice dece potreba naše države, kao i da će potpise za to fondacija početi da prikuplja 23. oktobra širom Srbije.

Podsetio je da je fondacija "Tijana Jurić" o zahtevu za promenu Zakona razgovarala sa predsednicom skupštine Majom Gojković još u maju ove godine. "Gojković je tada bila srdačna, slagala se sa našim predlogom, ali još uvek nismo dobili povratnu informaciju. Još tada sam rekao da ćemo čekati do 15. septembra, a da ćemo onda izaći sa datumom kada ćemo početi da skupljamo potpise", kaže Jurić.

 

BLOKADA PARLAMENTA RS - Na varednoj sednici kolegijuma Skupštine RS nije postignut dogovor vladajućih stranaka i opozicije koja je prethodno fizički blokirala rad parlamenta. Potpredsednik Skupštine RS Nenad Stevandić koji je predsedavao sednicom, najavio je za danas novi sastanak Kolegijuma.

Opozicioni poslanici su popodne napustili skupštinske klupe i rasporedili se oko mesta gde sedi skupštinsko rukovodstvo, onemogućivši tako rad parlamenta, a potom je sednica prekinuta. 

 

LAŽNA UZBUNA U SAGRADA FAMILIJI - Katalonska policija je saopštila je  da je pretnja bombom u blizini katedrale "Sagrada Familija" (Sveta porodica) u Barseloni bila - lažna. Katalonska policija je prethodno evakuisala katedralu, kao i obližnje objekte.

 

NOVI AJFON - Epl je predstavio tri telefona najnovije generacije - ajfon 8, 8 Plus i X, odnosno 10. Početna cena ajfona X je 999 dolara a u prodaji će se naći od 3. novembra. Deceniju postojanja ove kompanije obeležili su telefoni koje otključavate jednim pogledom, sa bežičnim punjenjem, interaktivnom kamerom, čipom najnovije generacije.

 

 

 

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.