Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Kultura

Voja Brajović se povukao iz kandidature za člana Nacionalnog saveta za kulturu

Vojislav Brajović, kao predsednik Udruženja dramskih umetnika Srbije, koje ga je sa još tri umetnička udruženja kandidovalo za člana Nacionalnog saveta za kulturu, ostaje posvećen radu na pripremama za obeležavanje 100 godina rada Udruženja, dodeli značajnih strukovnih nagrada
Datum: 16/04/2018

Voja Brajović se povukao iz kandidature za člana Nacionalnog saveta za kulturu

Foto: Nedeljnik

Udruženje dramskih umetnika Srbije saopštilo je, povodom izbora kandidata za članove Nacionalnog saveta za kulturu, da je Vojislav Brajović doneo odluku da se povuče iz kandidature.

"Gospodin Vojislav Brajović, prvak našeg glumišta, sa osećanjem časti i ponosa prihvatio je od sva četiri udruženja iz oblasti Pozorišna umetnost, filmska umetnost i umetnička igra (Udruženje dramskih umetnika Srbije, Udruženje filmskih umetnika Srbije, Udruženje filmskih glumaca Srbije i Udruženje baletskih umetnika Srbije) kandidaturu za člana Nacionalnog saveta za kulturu. Ova kandidatura je dva puta zvanično potvrđena, oktobra 2016. i oktobra 2017. godine. U situaciji kada se očigledno, iz prepoznatljivih razloga, krši zakon i grubo narušava procedura kako predlaganja, tako i izbora članova Nacionalnog saveta za kulturu, Vojislav Brajović je doneo odluku da se povuče iz kandidature", navodi se u saopštenju UDUS-a.

Dalje se ističe da Vojislav Brajović, kao predsednik ovog Udruženja, ostaje posvećen radu na pripremama za obeležavanje 100 godina rada Udruženja, dodeli značajnih strukovnih nagrada „Dobričin prsten" za životno delo, „Bojan Stupica", „Miloš Žutić" i „Ljubinka Bobić", na rešavanju brojnih problema u vezi sa poverenim poslovima regulisanja statusa samostalnih umetnika i očuvanja profesije u celini, kao i stvaranju uslova za početak rada u novim prostorijama u Nušićevoj 25, koje će omoguciti nesmetan rad sadašnjim članovima i generacijama koje dolaze.

"Udruženje dramskih umetnika Srbije sa Predsedništvom i Stručnom službom nastavlja i sve druge aktivnosti u cilju očuvanja i unapređenja dramskog stvaralaštva u Srbiji", navodi se u saopštenju.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.