Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

(VIDEO) Potresni snimak hapšenja autističnog dečaka: "Nemojte da me dodirujete"

"On ima autizam-ne zna šta se dešava, preplašen je nasmrt, on ima samo 10 godina!", rekla je majka Džona Bendžamina Hejgoda koji je uhapšen na Floridi
Datum: 20/04/2017

(VIDEO) Potresni snimak hapšenja autističnog dečaka: "Nemojte da me dodirujete"

Foto: Screenshoot

Video koji prikazuje kako je desetogodišnji autistični dečak Džon Bendžamin Hejgod uhapšen na Floridi, izazvao je bes američke javnosti. Video, koji je njegova majka postavila na Fejsbuk je brzo postao viralan, a prikazuje dečaka koji kroz suze viče: "Ovo je tako je...o glupo, mama".

"Nisam znao da će me ovako uhapsiti", dodao je dečak dok mu je policajac stavljao lisice na zglobove.

"Nemojte da me dodirujete", rekao je je Džon Bendžamin pružajući ruke u vazduh. "Ne volim da me dodirujete". Na snimku se vidi kako Bendžamin zavaljen u stolicu sa rukama preko lica.

Školski policajac stoji iznad dečaka dok njegova majka pita: "Da li ima ista prava kao i odrastao čovek?". Onda policajac hvata dečaka za zglobove kako bi mu stavio lisice.

Loan Hejgod, majka dečaka snimila je ovu potresnu scenu u u njegovoj školi na Floridi 12. aprila, pošto su, kako je rekla, bili pozvani na državni test. Dečak je uhapšen dok su čekali na testiranje zbog incidenta koji se dogodio u oktobru prošle godine. Majka je ispričala da je dečak, kojem je dijagnostikovan autizam, tada udario i ogrebao obrazovnog asisitenta i da je za njim, iako porodica ya to nije ynala, rapisan nalog zbog prekršaja.

On je noć proveo iza rešetaka, rekla je majka.

I dok je policija sprovodila dečaka ka policijskom vozilu, majka je pitala da li i ona može da krene sa sinom u zatvor, na šta joj joj je policajac rekao da ne može.

"Ne znam šta se dešava, mama!", vrištao je dečak. "Ne razumem".

"On ima autizam-ne zna šta se dešava, preplašen je nasmrt, on ima samo 10 godina!", rekla je majka.

Hejgod je ispričala da je njenom sinu autizam dijagnostikovan pre dve godine i da on ima individualni školski plan od kad je krenuo u školu, kao i da ima obrazovnog asistenta od prošle godine. Ali, kako je rekla, asistent je tvrdio da ga dečak povređuje a škola neće da obezbedi novog.

Prošle godine, 27. oktobra Džon Bendžamin je bio nemiran na času, "bacao je papire po učionici i gađao drugu decu".

"Kada mu je rečeno da izađe napolje, on je to odbio", navodi se sudskim spisima. "Edukator je nameravao da ga udalji i pošalje na mesto gde bi se smirio i tada je dečak počeo da ga šutira grebe i udara".

Nije poznato zašto porodica nije obaveštena o svemu, kao i da je za dečakom raspisan nalog.

 

 

 

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.