Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Društvo

Vedrana Rudan: Jeste Tito ubijao protivnike, ali koji političar ih ne ubija?

"Danas je svaka hrvatska kuća, svaki stan u kojem žive obični hrvatski građani, Goli otok na kojem tucamo kamenje da bismo fizički opstali. Zašto ne govorimo o današnjim diktatorima? Zločini koji su izvršeni nad građanim Hrvatske za vreme vladavine 'demokracije' neuporedivi su sa Titovim zločinima"
Datum: 16/07/2017

Vedrana Rudan: Jeste Tito ubijao protivnike, ali koji političar ih ne ubija?

Foto Nedeljnik

"Tito je bio šef uređene zemlje. Danas ga kriminalci koji vladaju Hrvatskom nazivaju diktatorom i zločincem. On jeste bio diktator, on jeste bio i zločinac, setimo se Golog otoka, on je ubijao svoje protivnike, ali koji političar ih ne ubija?", rekla je hrvatska knjićevnica Vedrana Rudan u razgovoru za "Novosti".

Tumačenje istorijske uloge Josipa Broza Tita, aktuelizovano je u Hrvatskoj inicijativomn da se preimenuje zagrebački trg koji nosi njegovo ime. S druge strane, ima delova Hrvatske koja se "ne odriče Tita", a takva je i Rijeka, grad iz kog potiče Vedrana Ruda. Tamo se čak i obnavlja njegov brod "Galeb", novcem dobijenim od Evropske unije.

Vedrana Rudan zato kaže da njoj smeta što Tita ocenjuju gori od njega.

"Danas je svaka hrvatska kuća, svaki stan u kojem žive obični hrvatski građani, Goli otok na kojem tucamo kamenje da bismo fizički opstali. Zašto ne govorimo o današnjim diktatorima? Zločini koji su izvršeni nad građanim Hrvatske za vreme vladavine 'demokracije' neuporedivi su sa Titovim zločinima", rekla je ona.

Ona je rekla i da je u Hrvatskoj ovo vreme "ustaša", insistirajući na navodnicima, jer kako kaže, ustaša u Hrvatskoj danas nema, a ti koji se slikaju u ustaškim uniformama i zazivaju krvavu prošlost, po njenim rečima, najobičniji su kriminalci.


Ukupno komentara: 2Sva polja su obavezna.jedno od
17.07.2017 - 13:51
hvratsko gladovanje, nikad siti
Inace, procitala sam celi tekst negde drugo...dobrim delom je u pravu, a to da se u hrvatskoj tesko zivi, to ipak nije istina..tesko zive srbi povratnici, a hrvati NE! ps. takodjer i o tome ko je iz rijeke odlazio, zavisi gde si radio, dal\' si rodim iz bivse \"krajine\",koliko si bio otporan na prozivke sto si srbin, a opet kazem srbin iz karijne, cak su bolje prolazili srbi iz srbije, bih cg...
moje
18.07.2017 - 13:55
ko je bio tito
jos prije titine smrti na svoje usi sam cula od kolega i kolegica sto su govorili za njega \"to nije nas zagorec\"..dakle., ko je onda bio taj isti \"tito\"???ps.hrvati s njm lamataju po potrebi,..