Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

"U ovom trenutku niti ja trebam politici, niti politika treba meni": Oliver Dulić u ispovesti za Nedeljnik

"Nisam želeo da uopšte izlažem stranku riziku da mora da me brani i zbog toga gubi svoj kredibilitet. Ali ostao sam član i tako će biti dok god ja ili DS budemo postojali", rekao je Dulić
Datum: 26/08/2017

"U ovom trenutku niti ja trebam politici, niti politika treba meni": Oliver Dulić u ispovesti za Nedeljnik

Foto Profimedia

Oliver Dulić je i dalje ste član DS-a, ali je u "pasivnom statusu".

"Pristojno je ne opterećivati stranku svojim problemima, bez obzira na to koliko su oni podstaknuti upravo političkim razlozima", rekao je Dulić u razgovoru za Nedeljnik, prvom velikom intervjuu posle presude suda u Beogradu, kada je proglašen krivim za zloupotrebu položaja i osuđen na tri i po godine zatvora.

"Nisam želeo da uopšte izlažem stranku riziku da mora da me brani i zbog toga gubi svoj kredibilitet. Ali ostao sam član i tako će biti dok god ja ili DS budemo postojali", rekao je Dulić.

On trenutno radi kao ortoped, a na pitanje kakvi su mu dalji planovi, on odgovara:

"U ovom trenutku niti ja trebam politici, niti politika treba meni. Radim u vrhunskoj ustanovi kakva je Klinički centar Vojvodine sa vrhunskim ljudima, bavim se veoma ozbiljnom strukom, hirurgijom i naukom, izučavam lečenje različitih ortopedskih stanja matičnim ćelijama i u ovom trenutku imam jednu od najvećih serija u Evropi. Sarađujem sa najboljim stručnjacima iz inostranstva, član sam i predavač na nekoliko velikih svetskih foruma, radim kliničke studije - potpuno sam posvećen svom pozivu i nameravam da tako ostane i u budućnosti. Možda će se to jednog dana promeniti, mada mi iz ove perspektive, kada sam zgađen i razočaran celim sistemom, to deluje nemoguće", rekao je Dulić.

Oliver Dulić je u velikoj ispovesti za najnoviji Nedeljnik koji je na kioscima od 24. avgusta prvi put posle presude suda u Beogradu, kada je proglašen krivim za zloupotrebu položaja i osuđen na tri i po godine zatvora, pričao zašto je spreman da ide u zatvor, o sudskom procesu, optužbama na njegov račun, osveti političkih protivnika, kao i o odlasku DS-a sa vlasti, porazu Borisa Tadića, formiranju Srpske napredne stranke i usponu Aleksandra Vučića, o Đilasu, šta je naučio od Đinđića, medijskim optužbama, koliko je na njegovu političku karijeru uticalo to što se izjašnjava kao Jugosloven...

 

DIGITALNO IZDANJE DOSTUPNO NA NOVINARNICA.NET

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.