Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Sport

"U inostranstvu smo svi bili radnici, a kad dođemo ovde - majstori": Miroslav Đukić o neuspesima reprezentacije dok je on bio igrač

"Bili su nam potrebni autoriteti koji će biti iznad svih nas"
Datum: 03/01/2018

"U inostranstvu smo svi bili radnici, a kad dođemo ovde - majstori": Miroslav Đukić o neuspesima reprezentacije dok je on bio igrač

Profimedia

Od kada se raspala velika Jugoslavija, naša fudbalska reprezentacija, pod tri različita imena, četiri tri puta je do sada igrala na Svetskom prvenstvu.

Ovogodišnji Mundijal u Rusiji biće, dakle, četvrti nastup u poslednje dve i po decenije, a iz ove perspektive najviše razočarenja je ostalo iza prve generacije koja je igrala posle ukidanja sankcija.

Ta ekipa je imala talenat i kvalitet za velika dela, ali je uvek - na dva velika takmičenja - nedostajalo nešto.

Možda je ta generacija najbolje godine potrošila u vreme sankcija, možda su baš Mundijal 1994. i EP 1996, bili "viđeni" da naši momci naprave istorijski uspeh.

Tek, i Miroslav Đukić, danas trener Partizana, a nekada standardni prvotimac reprezentacije žali za ispuštenim prilikama da sa sjajnom generacijom u reprezentaciji napravi veliki uspeh. On je o tome govorio u intervjuu za "Novosti".

"Prema onome što smo imali, ništa nismo uradili", rekao je Đukić. "Šteta što nismo napravili više. Bili su nam potrebni autoriteti koji će biti iznad svih nas. Problem je kad, na primer, Đukić radi u Valensiji on je radnik, a kad dođe u Srbiju on je majstor. U inostranstvu smo svi bili radnici."

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.