Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

Tramp igra Call of Duty: Prodao Norvežanima avion iz igrice

Daleko bliže istini jeste objašnjenje ovog gafa koje proizlazi iz činjenice da je iz SAD-a u Norvešku prodato 52 komada borbenih lovaca modela F-35, što je lapsusima skloni Tramp verovatno pogrešno pročitao s papira
Datum: 12/01/2018

Tramp igra Call of Duty: Prodao Norvežanima avion iz igrice

Foto: Tanjug

Najnoviji gaf kontroverznog američkog predsednika desio se kada je na zajedničkoj konferenciji s norveškom premijerkom Ernom Solberg najavljivao saradnju dve države na vojnom i trgovinskom planu.

Tramp je tada izjavio kako su SAD Norveškoj "počele da isporučuju prve borbene mlaznjake F-52 i F-35".  I dok je F-35 je stvarni model naprednog američkog lovca koji proizvodi Lockheed Martin,  F-52 je borbeni avion koji postoji samo u igri Call of Duty. 

Mnogi igrači CoD-a odmah su počeli da se šale kako je Tramp izgleda Norveškoj prodao virtuelne avione, ili da mu se lapsus dogodio jer slobodno vreme provodi igrajući, osim golfa, i Call of Duty. 

Međutim, daleko bliže istini jeste objašnjenje ovog gafa koje proizlazi iz činjenice da je iz SAD-a u Norvešku prodato 52 komada borbenih lovaca modela F-35, što je lapsusima skloni Tramp verovatno pogrešno pročitao s papira. Odmah u sledećoj rečenici naglasio je da je reč o ukupno 52 aviona, ali spominjanje modela iz CoD-a samo po sebi bilo je dovoljno da pokrene lavinu na društvenim mrežama…


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.