Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

"Tompsone, nisi pevao u pulskoj Areni. A bogami nećeš ni pevati"

Razumem da Tompson želi da zaradi lovu, ali to je sramotno, rekao je hrvatski poslanik u Evropskom parlamentu Ivan Jakovčić
Datum: 10/08/2018

"Tompsone, nisi pevao u pulskoj Areni. A bogami nećeš ni pevati"

Foto: Youtube Screenshoot

Ivan Jakovčić, hrvatski poslanik u Evropskom parlamentu je povodom ustaškog pozdrava "Za dom spremni" koji je koristio pevač Marko Perković Tompson rekao "da on to radi namerno". Zato smatra da treba zakonima zabraniti sve što ima veze sa ustaštvom.

"Isto ono što je napravila Nemačka - jednostavno doneti zakone koji zabranjuju sve što ima veze s ustaštvom. Ako želimo da imamo sretnu državu, neka Tompson i pojedinci budu nesrećni, mi s ustaštvom moramo raščistiti stvari. Veliko je zlo to što radi Tompson, što ljudi svesno manipulišu. Razumem da Tompson želi da zaradi lovu, ali to je sramotno", rekao je Jakovčić za N1.

O tome što Tompson nije zaradio nijednu prijavu za koncert u Glini, kaže:

"Skandalozno, to je pokazatelj da pravna država ne funkcioniše. On treba da dobije sve moguće kazne jer on to namerno radi. Oni žele mlade da pretvorei u neke neoustaše i to je opasnost za naše društvo. Tompsonu mogu samo da poručim: nisi pevao u Areni, bogami niti nećeš pevati."

O zaoštrenim odnosima Srbije i Hrvatske kaže da je to "potpuno populističko ponašanje sa obe strane"

"Potpuno populističko ponašanje, s obe strane da se razumemo. Kad predsednica ode u Brisel onda je za antifašizam, svi njeni su bili u partizanima, a kad ode drugde onda je 'Za dom spremni' stari hrvatski pozdrav. To prigodničarstvo u politici je po mom mišljenju ono što tera ljude napolje iz Hrvatske", rekao je Jakovčić.

 


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.mimi
11.08.2018 - 13:40
tupsonovvo revanje
da je hrvatska prava antifasisticka drzava, onda bi hitno morala zabraniti tupsona zi cavoglavih..tupsoon svojom pesmom,;\"u capljini klaonica bila mnogo srba neretva nosila\", otvoreno govori sto se dogadjalo..: ako hrvatska ovo dozvoljava, znaci priznaje sto su ustase radili sa srbima.i ne poduzima nista da se zabrani revanje ovoga ustaskog tovara iz cavoglave..svojevremeno je i sama presednica izjavila da rado slusa tupsonove pesme, ali ona je u stanju reci da nema pojma ko je on., kao sto je u briselu za antifasizam, a drugdje za \"stari hrvatski pozdrav\" odnosno ustaski, za dom spremni....