Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

Todorić podneo tužbu protiv Hrvatske

"Na sam čin tužbe protiv Republike Hrvatske teško sam se odlučio”
Datum: 11/01/2018

Todorić podneo tužbu protiv Hrvatske

Foto: Profimedia

Osnivač i bivši predsednik Uprave Agrokora ,Ivica Todorić, objavio je danas da je podneo tužbu Evropskoj komisiji protiv Hrvatske.

"Nažalost, zbog sporosti hrvatskih institucija, koje ne reaguraju na zastrašujuće posledice neustavnog i nezakonitog Lex Agrokora, podnuo sam tužbu Evropskoj komisiji zbog neusaglašenosti Lexa sa zakonodavstvom Evropske unije. Tužba je dostavljena i predsedniku Evropske komisije, a s njenim sadržajem ću upoznati sve predsednike vlada zemalja Evropske unije kao i sve zastupnike Evropskog parlamenta", najavio je Todorić.

"Međunarodni i hrvatski pravni stručnjaci koji su učestvovali u pisanju teksta tužbe, a jako su dobro upoznati s odredbama Lexa i okolnostima njegova donošenja, imaju nepodeljeno mišljenje o teškom kršenju i Ustava Republike Hrvatske, ali i pravne tekovine Evropske unije koju je Hrvatska ugradila u svoje zakonodavstvo i obvezna ju je poštovati i sprovoditi", ističe Todorić.

"Na sam čin tužbe protiv Republike Hrvatske teško sam se odlučio, na njega sam, zbog kršenja mojih temeljnih ljudskih prava, bio primoran. I ne, to nije tužba protiv moje Domovine, ovo je tužba protiv jedne nerazumne politike i njenih sprovoditelja, a protiv njih se nikada neću prestati boriti. Čim tužba prođe urudžbene procedure u Evropskoj komisiji, s njezim ću sadržajem upoznati i hrvatsku i međunarodnu javnost", najavio je Todorić.

 


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.MeToo
12.01.2018 - 08:31
drzimo ti palceve
dabogda uspio