Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Kultura

Tihomir Stanić: Političara se klonim, počeo sam ozbiljno da zazirem i od onih koje sam i voleo i verovao im

"Doživeo sam potpuni finansijski slom, ugrozio egzistenciju porodice verujući lažnim obećanjima i došao u ćorsokak", rekao je glumac o tome zašto je odustao od snimanja filma "Mi smo iz Jasenovca"
Datum: 14/05/2017

Tihomir Stanić: Političara se klonim, počeo sam ozbiljno da zazirem i od onih koje sam i voleo i verovao im

Foto: Screenshot

"Mislio sam da imam prijatelje među političarima koji su spremni da mi pomognu da realizujem film 'Mi smo iz Jasenovca' kojem sam posvetio deset godina života i zbog kojeg sam postao filmski producent", rekao je u razgovoru za Politiku glumac Tihomir Stanić. "Da bih se osposobio za taj poduhvat snimio sam filmove 'Turneja', 'Neprijatelj', 'Falsifikator', 'Top je bio vreo'... Doživeo sam potpuni finansijski slom, ugrozio egzistenciju porodice verujući lažnim obećanjima i došao u ćorsokak."

Bio je, kako je rekao, očajan i potpuno bez nade da postoji izlaz. Zahvaljujući razgovoru sa starijom ćerkom Milenom odustao je od filma.

"Razočaranje sam, u stvari, pretvorio u otrežnjenje. Politike i političara se klonim i počeo sam ozbiljno da zazirem i od onih koje sam i voleo i verovao im. Život je, ipak, negde drugde", rekao je on i dodao da će film snimiti kada zaradi dovoljno para da ga sam finansira.

O kompromisima misli sve najbolje.

"Ako kompromis nije podaništvo, ulizništvo, podrška vladajućoj kvazieliti, podrška svakoj partiji na vlasti, licemerno zatvaranje očiju pred nepravdom i sve ono što smo mi umetnici dozvolili sebi krijući se iza viših ciljeva", istakao je i dodao da smatra da je istina najjače oružje.

"To učim decu od malena. Od laži se razboljevamo, a istina ozdravljuje. Iskrenost ne cene neiskreni jer jer vam ne veruju da ste iskreni. Misle da nešto muljate, a iskreni ljudi se prepoznaju i poštuju međusobno", rekao je glumac.

Ponosan je na svoju decu, na činjenicu da ima prijatelje, svoju ženu, ali i time što je snagom volje prestao da pije alkohol.

"Priznajem da sam petnaest godina bio alkoholičar, stidim se toliko toga i to u tolikoj meri da se stidim da o tome ne mogu ni da pričam", dodao je.

Kaže da je nepopravljivi optimista.

"Svaka generacija dece je sve lepša i sve pametnija i tako će biti dok je sveta i veka", zaključio je Stanić.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.