Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

Pozdravili uništavanje tabli: "Zoran Đinđić nije simbol demokratije, već mafije"

Iz Studentskog pokreta su rekli da „upućuju punu podršku učiniocima ovog dela“
Datum: 13/03/2018

Pozdravili uništavanje tabli: "Zoran Đinđić nije simbol demokratije, već mafije"

Foto Tanjug/Jaroslav Pap

Studentski pokret Novi Sad pozdravio je na Fejsbuku uništavanje tabli sa nazivom Ulice dr Zorana Đinđića koja se nalazi u kampusu novosadskog univerziteta.

Tokom vikenda tri table sa nazivima ulice polivene su crvenom farbom, a na zgradi Veterinarske laboratorije Poljoprivrednog fakulteta ispisane su i grafiti, dok su se grafiti naši i na trotoaru ispred Filozofskog fakulteta.

Iz Studentskog pokreta su rekli da „upućuju punu podršku učiniocima ovog dela“.

"Takođe pozivamo i da se naziv pomenute ulice promeni i da ulica ponese ime Žarka Marinovića, studenta ubijenog od strane fašista u borbi za pravednije društvo i besplatno, svima dostupno obrazovanje", napisano je na Fesjbuk profilu pokreta.

Oni su dodali da je „krajnje vreme da se mitovi od kojih naše društvo pati počnu razbijati“, prenosi Blic.

"Zoran Đinđić nije nikakav simbol demokratije i boljeg života već simbol liberalnog kapitalizma, mafije, sluganstva naše političke elite prema stranim imperijalistima i celokupne bede u kojoj se danas nalazi naše društvo, a koja je direktan proizvod kako njegove politike, tako i politike onih koji su posle njega došli zaključno sa Aleksandrom Vučićem kao najrevnosnijim i najdoslednijim nastavljačem Đinđićeve "vizije"",  napisano je profilu pokreta.


Ukupno komentara: 2Sva polja su obavezna.Pera pisar
14.03.2018 - 07:47
Kako
Kako neko ko je bio dete kad je Đinđić ubijen, a današnji studenti to jesu bili, može bilo šta realno da kaže o tom čoveku. Problem je što se takvi nazivaju studentima i u stvari su još uvek deca koja nikad ništa neće naučiti a kamoli promeniti
forestgump
14.03.2018 - 07:47
studenti antiintelektualci
studenti koji podrzavaju nasilje koji imaju tako izopacena moralna nacela i tako primitivan sistem vrednosti verovatno su na putu da postanu sledeca karika propadanja naseg drustva i drzave ljude koje goni mrznja nikada nece biti intelektualci idu neminovno na djubriste istorije na zalost tamo vuku i ovu lepu ali jednu zemlju.