Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

Stiv Benon žestoko optužio Trampa za saradnju sa Rusima tokom kampanje: "To je bilo izdajnički, nepatriotski i loše, trebalo je odmah da zovete FBI"

Ove tvrdnje Benon je izneo novinaru Majklu Volfu u sklopu razgovora koji je autor s njim napravio za knjigu "Vatra i bes: Unutar Trampove Bele kuće"
Datum: 03/01/2018

Stiv Benon žestoko optužio Trampa za saradnju sa Rusima tokom kampanje: "To je bilo izdajnički, nepatriotski i loše, trebalo je odmah da zovete FBI"

Foto: Profimedia

Bivši strateg u administraciji Donalda Trampa, kontroverzni Stiv Benon rekao da je sastanak Trampovog sina sa Rusima tokom kampanje bio "izdajnički", prenosi B92.

Benon je u razgovoru sa autorom knjige "Vatra i gnev" Majklom Vulfom ocenio taj sastanak u Trampovoj kuli 2016. godine i "nepatriotskim".

Govoreći o istrazi o navodnim spregama i dosluhom Trampovog tima sa Kremljom, Benon je rekao da će ona biti fokusirana na pranje novca i da će "Dona Juniora razbiti kao jaje na nacionalnoj televiziji".

Kako prenosi "Gardijan", koji je imao uvid u knjigu, ona je bazirana na 200 intervjua i razgovora sa američkim predsednikom i njegovim bliskim saradnicima i predstavlja jednu od najiščekivanijih političkih knjiga godine. 

List ističe da se u njoj govori o tome kako su se iza zatvorenih vrata Bele kuće odvijale mnoge krize i kako su čak i najbliži Trampovi saradnici izražavali svoje nezadovoljstvo. 

"Tri osobe iz samog vrha kampanje smatrale su da je dobra ideja da se sastanu s predstavnicima strane vlasti u Tramp taueru, u konferencijskoj sobi na 25. spratu, bez advokata. Čak i da to ne smatrate izdajničkim i nepatriotskim ili naprosto lošim, a ja mislim da je taj sastanak bio sve nabrojano, trebalo je odmah kontaktirati FBI", rekao je Benon.

Stiv Benon, poznat kao jedan od ideologa takozvane "alt desnice" i prvi čovek desničarskog informativnog portala "Brajtbart", bio je na čelu Trampove kampanje u završnici, a zatim je bio glavni strateg u Beloj kući tokom prvih sedam meseci Trampovog mandata. 

Poznat je po oštrim izjavama, konzervativnim stavovima i otvorenoj tvrdnji da je u toku "rat" ideologija u SAD.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.