Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

Šta označava kôd koji je Asanž objavio 1. januara?

Korisnici društvenih mreža su zaključili da je Asanžov nalog na Tviteru hakovan * Pojedini su rešenje zagonetke tražili u rečima pesme, budući da pevačica u jednom trenutku govori da „ima više informacija od KGB-a" * Televizija RT saopštila je da je pokušala da stupi u kontakt sa Asanžom u Ambasadi Ekvadora u Londonu, gde se on trenutno nalazi, međutim nikakvog odgovora nije bilo
Datum: 03/01/2018

Šta označava kôd koji je Asanž objavio 1. januara?

Foto: Profimedia

Osnivač „Vikiliksa" Džulijan Asanž je 1. januara objavio na Tviteru pesmu pevačice M.I.A. „Paper Planes" ali i kôd, koji niko dosad nije mogao da protumači.

Taj kôd  glasi: fb4e568623b5f8cf7e932e6ba7eddc0db9f42a712718f488bdc0bf880dd3.

Mnogi korisnici društvenih mreža su odmah zaključili da je Asanžov nalog na Tviteru nejverovatnije hakovan, kao i da je to razlog zbog čega je njegov profil na toj društvenoj mreži za katolički Božić jednostavno nestao.

Pojedini su, međutim, rešenje zagonetke tražili u rečima pesme, budući da pevačica u jednom trenutku govori da „ima više informacija od KGB-a", što su protumačili kao najavu da će Asanž i njegov tim uskoro objaviti novu informaciju.

Bilo je i sasvim drugačijih teorija, prenosi Sputnjik. Od onih da je Asanž umro i da je kôd aktivirao određene publikacije na sajtu „Vikiliksa", sve do ideje da je Asanž uputio signal putem ove pesme kako bi saopštio javnosti da je „nestao u akciji".

U međuvremenu, televizija RT saopštila je da je pokušala da stupi u kontakt sa Asanžom u Ambasadi Ekvadora u Londonu, gde se on trenutno nalazi, međutim nikakvog odgovora nije bilo.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.