Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Kultura

Srpski glumac odbio ulogu u Holivudu: "Srbi su opet loše prikazani"

"Ako prodamo svoja moralna načela zarad bilo čega, makar nečeg dobrog, posadili smo seme nesreće koje će proklijati i ucrniti sve za šta smo se borili"
Datum: 03/01/2018

Srpski glumac odbio ulogu u Holivudu: "Srbi su opet loše prikazani"

Foto: Screenshot Youtube

Glumac Aleksandar Filimonović kog je publika upoznala u ulozi tenisera Dejana, dečka ubijene Milice, u prvoj sezoni serije "Ubice mog oca", a koji živi u Americi, na tamošnjoj sceni dobio je priliku da glumi u ostvaranju koje, prema njegovim rečima, na tendeciozno loš način prikazuje Srbe.

Naime, on je na svom Fejsbuk profilu pre mesec dana objavio kratku prepisku sa svojim agentom.

"Znaš Aleks, kad si mi pre neki dan odbio audiciju za koju sam se baš iscimao da ti obezbedim, ni malo mi nije bio prijatan osećaj. Ali znaš, veoma te poštujem kao čoveka, u ovom poslu naći ljude moralno čiste je neviđena retkost. Nisam srećan zbog onoga, ali sad postajemo pravi prijatelji", preneo je Aleksandar reči svog menadžera.

Filimonović dalje navodi da je poručio da nije hteo da prihvati ulogu u kojoj su Srbi loše prikazani samo da bi na osnovu nje postigao veći uspeh u karijeri.

"Da se razumemo - ne obuzme mene filmski oblik zadovoljstva i šljaštećeg čistog obraza kada odbijem (ne prvu) takvu priliku da napravim ozbiljniji iskorak u Holivudu. Osećaj je neprijatan, jadan, tužan, teško mi je da spavam tih par noći zbog prilike koja mi se smešila, a koju odbijem zbog jednog tihog glasa iznutra, koji kaže svoje ispravno mišljenje pored fantastičnih "Egovih" pokliča i zaslepljujućih priča o skorom uspehu, moći, novcu, slavi, pa i ljubavi prema svojoj profesiji", napisao je glumac.

"Ako prodamo svoja moralna načela zarad bilo čega, makar nečeg dobrog, posadili smo seme nesreće koje će proklijati i ucrniti sve za šta smo se borili. Prođe par dana, podigne čovek glavu i nastavi dalje, sa osmehom, ostao sam čist i ako uspem ovde, svet će videti pravi primer onog najlepšeg srpskog i ljudskog, ono što svi u sebi imamo i za šta je najvažnije da se borimo", zaključio je Filimonović u svom obraćanju na Fejsbuku.

 


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.neidealni
04.01.2018 - 08:31
Well,
ostani dosljedan!