Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

Spasen i deseti dečak: "Svi su još uvek zabrinuti"

Jedan od ronilaca rekao je za CNN da je to najteža misija koju je ikada imao i da postoje najmanje tri razloga zbog čega je ovo vrlo opasno spasavanje
Datum: 10/07/2018

Spasen i deseti dečak: "Svi su još uvek zabrinuti"

Foto: Profimedia

Posle devetog ubrzo je spasen i deseti dečak iz pećine na Tajlandu, tvrdi CNN.

Deveti dečak je prvi koji je trećeg dana izveden iz pećine, a posle bukvalno nekoliko minuta, saznalo se da je i drugi danas, odnosno ukupno deseti dečak na bezbednom. Mediji su pisali da je nivo vode u pećini porastao zbog kiša koje su noćas padale, i da su uslovi nešto drugačiji nego prethodnih dana. Ipak, očekuje se da će svi preostali dečaci - sada ih je još dva u pećini - i njihov trener biti izvedeni na bezbedno do kraja dana.


Jedan od ronilaca rekao je za CNN da je to najteža misija koju je ikada imao i da postoje najmanje tri razloga zbog čega je ovo vrlo opasno spasavanje.

"Vidimo naše ruke na vrlo kratkoj udaljenosti, stene su razorno oštre što je opasno, a ronjenje i treće prolaz je veoma uzak", rekao je on.

"Svaki korak izaska je rizičan. Veoma sam potresen kao otac - svi se tako osećaju jer osećamo kao da su naša deca u pećini. Svi su još zabrinuti. Hoće li izaći? Hoće li biti bolesni? Samo se molimo za njih da se bezbedno vrate."

 

  


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.