Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Društvo

Slučaj Jelene Marjanović: Rijaliti-ubistvo u kući velikog zločina - Čitajte u Nedeljniku

Od onog trenutka kada su forenzičari izašli na šikaru beogradskog predgrađa na kojoj je pronađen Jelenin leš, pa do trenutka kada je njen suprug Zoran Marjanović izašao iz rijalitija "Zadruga" pa ušao u zatvorsku ćeliju, mediji nisu popuštali u izveštavanju o ovom slučaju
Piše Branko Rosić, Istraživala Ana Mitić
Datum: 20/09/2017

Slučaj Jelene Marjanović: Rijaliti-ubistvo u kući velikog zločina - Čitajte u Nedeljniku

Foto FB

Bio je loš tajming, ta nedelja, dan kada se igralo finale EP u basketu između Srbije i Slovenije. Ne radi se o lošem tajmingu za utakmicu nego o lošem trenutku ili danu za moje pabirčenje sagovornika za temu o hapšenju Zorana Marjanovića, supruga i po novim saznanjima ubice Jelene Marjanović.

Ti košarkaši, ili bilo koji uspešan srpski sportista, deluju savršeno, belo i besprekorno kada se nasuprot njima stavi priča o ubistvu pevačice o kojem je potrošeno više medijskog papira nego što će daktilografkinja u sudnici iskucati stranica zapisnika sa suđenja Zoranu Marjanoviću. Zato su toga dana i svi moji potencijalni sagovornici odbijali da govore o slučaju misterioznog ubistva na zlokobnom nasipu u Borči jer se ono činilo toliko mučno.

Ne samo zato što su ubistva sama po sebi mučna već i zato što je naspram košarkaša i celog sporta preostali život u Srbiji mučan, uključujući i ono apokaliptično prikazanje Željka Mitrovića na terasi svoje TV kuće nasuprot onima koji bi da mu ukinu Pink u čijem je rijalitiju "Zadruga" do hapšenja boravio Zoran Marjanović. Bio je i onaj naslov na coveru jednog tabloida "Zoran j.... mrtvu Jelenu u blatu". Posle svega toga jasno je da bi sagovornici lakše pričali o Bobiju nego o Zoranu Marjanoviću.

A onda je došao ponedeljak koji je sam po sebi depresivan pa je bilo moguće naći sagovornike za depresivnu temu. Bilo je, naravno, više ubistava u Srbiji, ali nijedno nije bilo toliko medijski pokrivano kao ubistvo pevačice iz Borče za koju niko i nikada nije čuo pre nego što je nesrećnica pronađena u ambijentu dostojnom horor scenografije prve sezone serije "True Detective".

Od onog trenutka kada su forenzičari izašli na šikaru beogradskog predgrađa na kojoj je pronađen Jelenin leš, pa do trenutka kada je njen suprug Zoran Marjanović izašao iz rijalitija "Zadruga" pa ušao u zatvorsku ćeliju, mediji nisu popuštali u izveštavanju o ovom slučaju. Ako bi postojao jedinstveni pres-kliping najzastupljenijih tema na naslovnim stranama tabloida poslednjih dvadesetak meseci, onda bi se lako zaključile dve vodeće - dolazak ruskih "migova" u Srbiju i licitiranje ko je ubica Jelene Marjanović. Naizmenično su išle ove dve teme, s tim što je sada izgleda rešen slučaj ubistva u Borči pa ostaje samo da dođu ti famozni ruski "migovi" u Batajnicu ili gde već.

 

ŠTA KRIMINOLOZI I PSIHOLOZI KAŽU O OVOM FENOMENU KOJI ZAOKUPLJA SRBIJU  PROČITAJTE U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD 21. SEPTEMBRA, U DIGITIALNOM IZDANJU DOSTUPNO NA NOVINARNICA.NET

 

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.