Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

Sastanak predsednika i premijera Makedonije trajao 120 sekundi: "Nema potrebe da nastavljamo razgovor"

Đorđe Ivanov je prekinuo sastanak kada je Zoran Zaev rekao da nema pisani sporazum sa Grčkom
Datum: 13/06/2018

Sastanak predsednika i premijera Makedonije trajao 120 sekundi: "Nema potrebe da nastavljamo razgovor"

Foto: Profimedia

Sastanak predsednika Makedonije Đorđa Ivanova sa premijerom Zoranom Zaevim i ministrom spoljnih poslova Nikolom Dimitrovim u predsedničkoj rezidenciji trajao je 120 sekundi, javili su makedonski mediji.

Premijer i šef diplomatije trebalo je da obaveste Ivanova o postignutom dogovoru sa Grčkom u vezi sa nazivom Republika Severna Makedonija.

Odmah po ulasku u rezidenciju Ivanov je upitao Zaeva i Dimitrova da li poseduju pisani sporazum sa Grčkom, a nakon što je dobio negativan odgovor, on je rekao premijeru i ministru da nema potrebe da nastave razgovor, javili su makedonski mediji pozivajući se na kabinet predsednika države.

Za sada nema zvaničnog saopštenja iz kabineta predsednika Makedonije.

Prema najavi premijera Makedonije, dogovor koji je juče postigao sa grčkim kolegom sutra će biti razmotren na sednici Vlade i prezentovan svim relevantnim političkim subjektima u zemlji.

Neimenovani zvaničnik grčke Vlade izjavio je juče da je Grčka pristala da prizna Makedoniju pod imenom Republika Severna Makedonija. Premijer Grčke Aleksis Cipras ranije je izjavio da su Atina i Skoplje postigli dogovor u vezi sa nazivom Makedonije.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.